Μάλιστα, η αποχώρηση του Κέβιν Μερίντα, κορυφαίου συντάκτη των Los Angeles Times, μέσα σε λιγότερο από τρία χρόνια από την ανάληψη των καθηκόντων του, αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα, της δύσκολης κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η βιομηχανία του Τύπου, τα τελευταία χρόνια.
Οι Los Angeles Times ανήκουν στον δισεκατομμυριούχο Πάτρικ Σουν-Σιονγκ, ο οποίος, παρά τον πλούτο του, δεν διστάζει να προχωρήσει σε περικοπές και μειώσεις προσωπικού. Το γεγονός αυτό, αποδεικνύει περίτρανα ότι ακόμη και οι δισεκατομμυριούχοι έχουν τα όριά τους.
Ο Σουν-Σιονγκ με την πρόσφατη απόφασή του, να ανακοινώσει την αποχώρηση του Μέριντα, έκανε σαφές προς το προσωπικό, ότι η εφημερίδα βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σημείο. Παράλληλα, όπως, ο ίδιος τόνισε είναι αναγκαίο να υπάρξει συνεργασία όλων των μερών προκειμένου να οικοδομηθεί μια βιώσιμη επιχείρηση.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το BusinessInsider, οι Los Angeles Times εξετάζουν έναν ακόμα γύρο περικοπών δαπανών φέτος, με σκοπό τη μείωση περισσότερων από 10 εκατομμυρίων δολαρίων από τον προϋπολογισμό τους. Στο μεταξύ, εκπρόσωπος των LA Times δήλωσε ότι οι ηγέτες της εταιρείας δεν κάνουν σχόλια για το μέλλον των στελεχών επί του παρόντος, κάτι που αντικατοπτρίζει την αβεβαιότητα που επικρατεί.
Σημειώνεται πως ο Σουν-Σιονγκ, που απέκτησε τους Los Angeles Times και San Diego Union-Tribune το 2018 για 500 εκατομμύρια δολάρια, πούλησε πέρυσι την εφημερίδα San Diego. Επιπλέον, το 2021 είχαν υπάρξει αναφορές για πιθανή πώληση και της εφημερίδας LA Times – φήμες που ωστόσο, δεν επιβεβαιώθηκαν ποτέ.
Είναι προφανές ότι ακόμη και οι δισεκατομμυριούχοι βρίσκονται αντιμέτωποι με την αδυναμία να χρηματοδοτούν επ’ αόριστον ζημιογόνες επιχειρηματικές κινήσεις. Παραδείγματα όπως, η Washington Post ή η πώληση των εφημερίδων της Berkshire Hathaway από τον Γουόρεν Μπάφετ αποτελούν μέρος μιας ευρύτερης τάσης.
Πηγή: newmoney.gr