Η πόλη των 376.000 κατοίκων ανέθεσε στο ChatGPT μια σειρά από διοικητικά καθήκοντα, όπως το «να γράφει περιλήψεις εγγράφων, να ελέγχει για ορθογραφικά λάθη και να παράγει ιδέες», ανέφερε η δημοτική αρχή σε δελτίο Τύπου.
Εκπρόσωπος της αρχής δήλωσε στο CNN ότι η δημογραφική κρίση ήταν σημαντικός παράγοντας στο σχέδιο αξιοποίησης της τεχνητής νοημοσύνης. Στη συγκεκριμένη περίπτωση η υπογεννητικότητα συνδυάστηκε με το κλείσιμο εργοστασίων και άφησε πολλές θέσεις εργασίας ακάλυπτες.
Με το ChatGPT να αναλαμβάνει τις πιο ανιαρές δουλειές του γραφείου, «το προσωπικό μπορεί να εστιάσει σε εργασίες που μόνο οι άνθρωποι μπορούν να κάνουν, προωθώντας μια προσέγγιση που προσφέρει ευτυχία στους πολίτες μας» ανέφερε η δημοτική αρχή.
Διευκρίνισε επίσης ότι οι υπάλληλοι δεν επιτρέπεται να εισάγουν στο σύστημα εμπιστευτικές ή προσωπικές πληροφορίες.
Κι αυτό επειδή το σύστημα της αμερικανικής OpenAI έχει δημιουργήσει φόβους για παραβιάσεις της ιδιωτικότητας, διασπορά ψευδών ειδήσεων και ρητορική μίσους.
Οι ανησυχίες αυτές ήταν ο λόγος που η Ιταλία αποφάσισε να απαγορεύσει το ChatGPT μέσω νεοτέρας, ενώ η ΕΕ βρίσκεται στη διαδικασία σύνταξης πλαισίου κανόνων για τις εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης.
Πηγή: In.gr