Όλο και περισσότερο τα νοικοκυριά στρέφονται στο έτοιμο φαγητό ή στα προπαρασκευασμένα, κατεψυγμένα γεύματα, λόγω έλλειψης χρόνου. Ο Τομέας Διατροφής του Υπουργείου Υγείας διοργάνωσε ημερίδα με τίτλο «Διατροφή και Βιομηχανία για την καλύτερη Υγεία του καταναλωτή».
Η Ημερίδα έδωσε την ευκαιρία σε όσους παρευρέθηκαν να ενημερωθούν για την αναδιαμόρφωση τροφίμων και τη μείωση τους σε ζάχαρη, λίπος και αλάτι, ώστε ο καταναλωτής να προμηθεύεται πιο υγιεινού τύπου τρόφιμα. Στην Ημερίδα συζητήθηκε, επίσης, το θέμα της σήμανσης τροφίμων, η διαφήμιση και η προώθηση των τροφίμων, ενώ υπήρξε ανταλλαγή απόψεων με εκπροσώπους της βιομηχανίας και με επιστήμονες.
Κύριοι ομιλητές της Ημερίδας ήταν ο Αντώνης Ζαμπέλας, που είναι Πρόεδρος του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Αρχής για την Ασφάλεια Τροφίμων, ο Υγειονομικός Λειτουργός, Φίλιππος Γεωργιάδης και η Έλλη Χατζηλουκά, Διατροφολόγος Δημόσιας Υγείας και Αθλητική Διατροφολόγος με ειδίκευση στον τομέα της επικοινωνίας της διατροφής.
Χαιρετισμό απεύθυναν η Ειρήνη Γεωργίου, Λειτουργός Υπηρεσιών Υγείας Ά, εκ μέρους του Υπουργείου Υγείας και η Ελίζα Μαρκίδου, Συντονίστρια Διατροφής του Υπουργείου Υγείας και Ανώτερη Κλινική Διαιτολόγος.
Η συγκεκριμένη ημερίδα έγινε στο πλαίσιο μιας σειράς συναντήσεων που άρχισε ο τομέας Διατροφής του Υπουργείου Υγείας με την βιομηχανία τροφίμων, τους καταναλωτές, τους διαιτολόγους και τους διατροφολόγους.
Την ημερίδα στήριξε η Σχολή Επιστημών Ζωής και Υγείας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.