Hospitality & Tourism
Ανδρέας Δράκος: «Ο αυθεντικός άνθρωπος έχει το θάρρος να είναι ο εαυτός του»
Ανδρέας Δράκος: «Ο αυθεντικός άνθρωπος έχει το θάρρος να είναι ο εαυτός του»

Για την πορεία της προσωπικής και επαγγελματικής του ζωής και για το τι τον οδήγησε να φθάσει να ασχοληθεί με το κομμάτι της εστίασης και να εκπληρώσει τον στόχο του, να γίνει ιδιοκτήτης κέντρου διασκέδασης, μίλησε στο «Podcast Series» της Boussias Cyprus και τον Επικεφαλής Στρατηγικού Σχεδιασμού της εταιρείας, Λεωνίδα Αλεξάνδρου, ο Manager και Μέτοχος του «BAREL», Ανδρέας Δράκος.

Αρχικά αναφέρθηκε στα εφηβικά του χρόνια ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, ενώ με την ενηλικίωση του αποφάσισε να γίνει ασφαλιστής, χωρίς να πάει για σπουδές, αλλά κάνοντας μόνο κάποια μαθήματα.

Στην ερώτηση αν το μετάνιωσε που δεν πήγε για σπουδές αναφέρει χαρακτηριστικά:«Σίγουρα μετανιώνω που δεν σπούδασα, γιατί θα ήθελα να συνεχίσω να έχω συνέχεια γνώσεις, όμως το προσπαθώ κάθε μέρα, καθώς διαβάζω και μελετάω για να αποκτώ κάποιες γνώσεις».

Ο κ. Δράκος μίλησε για το βιβλίο που διάβασε και κατάφερε να του αλλάξει το τρόπο σκέψης του, βοηθώντας τον να πάρει την μεγάλη απόφαση να ασχοληθεί αποκλειστικά με το κομμάτι της εστίασης.

Σε ότι αφορά τις δυσκολίες που έχει η ζωή της νύχτας δηλώνει πως υπάρχουν πολλές δυσκολίες και κακοτοπιές, αλλά, όπως λέγει, τα μαθήματα και οι δεξιότητες που απόκτησε όλα αυτά τα χρόνια τον βοήθησαν να ανταπεξέλθει. 

Την ίδια ώρα, μας απαντάει στο ερώτημα αν κάποια στιγμή θα φτάσει στο τέλος της η καριέρα του στην εστίαση.

«Όλα κάποτε τελειώνουν, αυτή η δουλειά έχει πολύ άγχος και στρες, είναι και τα ωράρια της νύχτας περίεργα, αλλά και οι ώρες είναι αρκετές. Μεγαλώνοντας βλέπεις κάποια πράγματα και λες, «OK», ναι, θα το κάνω μέχρι το σημείο που μπορώ, αλλά σε κάποια φάση αυτό το πράγμα έχει τέλος».

Σχετικά με το αν συνεχίζει να ψάχνει νέες ιδέες, αφού το «BAREL» πλέον θεωρείται ένα από τα πιο επιτυχημένα μαγαζιά στην Κύπρο είπε ότι καθημερινά ψάχνει καινούργιους τρόπους βελτίωσης και ιδέες και δεν επαναπαύεται καθόλου, τονίζοντας ότι έχει έτοιμο στρατηγικό πλάνο για τα επόμενα 2 χρόνια.

Στο ερώτημα ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας, είπε: «Το μυστικό είναι ότι προσπαθώ να μεταδώσω στους πελάτες ότι τους σεβόμαστε από την στιγμή που μπαίνουν στο μαγαζί μέχρι να φύγουν. Γιατί έρχονται να δώσουν τα λεφτά τους και να διασκεδάσουν και εμείς πρέπει να σεβαστούμε αυτό ειδικά στους δύσκολους καιρούς που ζούμε».

Δείτε όλα όσα ειπώθηκαν στο Podcast της Boussias Cyprus.
 

  • Boussias Cyprus
  • Podcast
  • Ανδρέας Δράκος
  • «BAREL»