Πρόκειται για μία καινοτόμα εταιρεία, η οποία καλλιέργησε πρόσφατα το πρώτο συμβατικό αρνί προς κατανάλωση στον κόσμο, με στόχο να επεκταθεί και σε άλλα εργαστηριακά είδη κρέατος.
Αναλυτικότερα, στα σκαριά της εταιρείας είναι η κατασκευή και ολοκλήρωση των αμερικανικών εργοστασιακών εγκαταστάσεων μέχρι τις αρχές του 2023 και το ξεκίνημα μαζικής παραγωγής το 2024.
Η Future Meat επιδιώκει να προσφέρει ήδη τα προϊόντα της στο καταναλωτικό κοινό μέσω του πιλοτικού της εργοστασίου στο Ισραήλ για το 2023.
Επόμενος στόχος η καλλιέργεια κοτόπουλων
Στα μελλοντικά πλάνα της εταιρείας είναι η κυκλοφορία μιας ποικιλίας καλλιεργημένων συμβατικών κοτόπουλων στον τομέα του foodservice και κατ’ επέκτασιν, σε βάθος χρόνου και μέσω λιανικής.
Η CEO της αμερικανικής Future Meat, Nicole Johnson – Hoffman, αναγνωρίζοντας το ρίσκο των χαμηλών πωλήσεων, καθώς πρόκειται για ένα ακριβότερο προϊόν από τα ζωικά, θεωρεί ότι η γεύση και η συμβατικότητα σε συνδυασμό με μία σχετικά οικονομική τιμή για αυτό που προσφέρει, θα οδηγήσει στη μακροπρόθεσμη σταθεροποίηση της δέσμευσης του καταναλωτικού κοινού.
ΠΗΓΗ: FOODReporter Ελλάδος