Στα ίδια επίπεδα με πέρσι οι τιμές – Κατακόρυφες αυξήσεις σε χοιρινό και κοτόπουλα
Το κυπριακό αρνί φαίνεται ότι είναι το μοναδικό είδος κρέατος, που δεν έχει «αγγίξει» μέχρι στιγμής το κύμα ακρίβειας, που σαρώνει την αγορά και «αδειάζει» τις τσέπες των καταναλωτών. Σε δηλώσεις του στο Retail, ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Κρεοπωλών, Κώστας Λειβαδιώτης, ανέφερε ότι «σε σύγκριση με την περσινή περίοδο των εορτών του Πάσχα, οι καταναλωτές θα απολαύσουν το αρνί άφοβα και θα ακριβοπληρώσουν το χοιρινό και το κοτόπουλο».
Συγκεκριμένα, το αρνίσιο κρέας θα κυμανθεί στις ίδιες τιμές με πέρσι, γύρω στα 10 με 11 ευρώ το κιλό. Η τιμή του χοιρινού, όπως αναφέρθηκε και σε προηγούμενα ρεπορτάζ του Retail, παρουσιάζει αύξηση 20% και θα κυμανθεί γύρω στα 6 με 7 ευρώ το κιλό, ενώ στα κοτόπουλα η αύξηση αγγίζει το 25% και η τιμή τους θα κυμανθεί γύρω στα 4 με 5 ευρώ το κιλό. Σύμφωνα με τον κύριο Λειβαδιώτη, «για πρώτη φορά τέτοια περίοδο, η τιμή του χοιρινού κρέατος πλησιάζει τόσο κοντά στην τιμή του αρνιού».
Τόνισε, την ίδια ώρα, ότι «το αρνίσιο κρέας, που θα κυκλοφορήσει στην αγορά, θα είναι κυπριακό, καθώς, όπως είπε, το κρέας εισαγωγής είναι πλέον απρόσιτο, λόγω των αυξήσεων στα ναύλα, αλλά και του ιδίου του προϊόντος στις χώρες παραγωγής». Σημείωσε, μάλιστα, χαρακτηριστικά, ότι «αυτή την περίοδο στην Ελλάδα, η τιμή του αρνιού κυμαίνεται από 14 μέχρι 17 ευρώ το κιλό».