Το πρώτο του εστιατόριο στην Κύπρο ετοιμάζεται να ανοίξει εντός της χρονιάς το Sumosan.
Το πολυβραβευμένο και αναγνωρισμένο από τους κριτικούς, σύγχρονο ιαπωνικό εστιατόριο, το οποίο διαθέτει παρουσία σε δημοφιλείς πόλεις του κόσμου, θα λειτουργήσει φέτος στο The Landmark Nicosia, το οποίο εισέρχεται σε νέα εποχή.
Μιλώντας στο CBN, η Janina Wolkow, Co-owner του Sumosan, ανέφερε ότι η στην απόφαση για το άνοιγμα του Sumosan Nicosia συνέβαλε η δυναμική γαστρονομική σκηνή του νησιού και η αυξανόμενη ζήτηση για υψηλής ποιότητας ιαπωνική κουζίνα.
Στο πλαίσιο της συνέντευξης, παρουσιάζει επίσης μερικά από τα signature πιάτα του εστιατορίου, περιγράφει την αισθητική του χώρου και αποκαλύπτει το πώς είναι να είσαι συνιδιοκτήτρια ενός από των μεγαλύτερων ιαπωνικών brands εστιατορίων στον κόσμο.
Τι σας ώθησε στο άνοιγμα ενός εστιατορίου Sumosan στην Κύπρο;
Στο άνοιγμα ενός εστιατορίου Sumosan στην Κύπρο συνέβαλε η δυναμική γαστρονομική σκηνή του νησιού και η αυξανόμενη ζήτηση για υψηλής ποιότητας ιαπωνική κουζίνα.
Εδώ και αρκετό καιρό, αναζητούσαμε την κατάλληλη ευκαιρία και το Landmark Nicosia, ένα νέο πολυτελές ξενοδοχείο από τον Όμιλο MHV, το οποίο θα συνδυάζει επίσης high-end residence και κτίριο γραφείων, ξεχώρισε ως το ιδανικό μέρος, το οποίο είναι έτοιμο να γίνει ένας από τους πιο περιζήτητους προορισμούς του νησιού.
Η Sumosan έχει απήχηση τόσο στην τοπική κοινότητα όσο και την ταχέως αναπτυσσόμενη διεθνή κοινότητα που ζει στην Κύπρο τα τελευταία χρόνια.
Με μια δυναμική και εξελισσόμενη διατροφική κουλτούρα, η Λευκωσία αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για το Sumosan και είμαστε ενθουσιασμένοι που φέρνουμε τις χαρακτηριστικές μας γεύσεις σε αυτή την εξαιρετική πόλη.
Τα εστιατόρια Sumosan είναι γνωστά για τον κομψό και μοντέρνο σχεδιασμό τους. Μπορείτε να μας δώσετε πληροφορίες για την αισθητική του Sumosan Nicosia;
Το design του Sumosan Nicosia θα συνδυάσει άψογα τη μοντέρνα κομψότητα με τα παραδοσιακά ιαπωνικά στοιχεία, δημιουργώντας έναν οπτικά εντυπωσιακό και ταυτόχρονα συνεκτικό χώρο.
Οι διακριτικές επιρροές από την κυπριακή κουλτούρα θα αντικατοπτρίζονται μέσα από μοτίβα και ζωηρές χρωματικές πινελιές, προσθέτοντας μια μοναδική τοπική πινελιά και διατηρώντας παράλληλα τη σύγχρονη αισθητική μας.
Θέλουμε οι επισκέπτες μας να νιώθουν σαν στο σπίτι τους με μια αίσθηση ηρεμίας και εκλεπτυσμού καθώς δειπνούν μαζί μας.
Το open floor plan, σε συνδυασμό με μια ευρύχωρη βεράντα, θα προσφέρει μια δυναμική γευστική εμπειρία που ρέει αβίαστα ανάμεσα σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.
Κάθε σχεδιαστική επιλογή σκοπό έχει να δημιουργήσει έναν χώρο όπου οι αντίθετες επιρροές (Ανατολή και Δύση, μοντέρνα και παραδοσιακά στοιχεία), συνδυάζονται σε ένα εκλεπτυσμένο περιβάλλον. Η ολοκληρωμένη εμπειρία, ωστόσο, εκτιμάται καλύτερα από πρώτο χέρι κατά το άνοιγμα του εστιατορίου.
Τι να αναμένουν οι επισκέπτες όσον αφορά την γευστική εμπειρία; Ποια είναι τα signature πιάτα στο μενού και ποια είναι τα προσωπικά σας αγαπημένα;
Οι επισκέπτες μπορούν να περιμένουν μια πραγματικά καθηλωτική γευστική εμπειρία. Το εξυπηρετικό προσωπικό, η ζωντανή ατμόσφαιρα και τα εξαιρετικά πιάτα μας εξασφαλίζουν μια αξέχαστη έξοδο για όλους.
Είτε οι επισκέπτες γιορτάζουν μια ειδική περίσταση είτε απολαμβάνουν ένα χαλαρό γεύμα με τους φίλους και την οικογένειά τους, προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον όπου όλοι νιώθουν ευπρόσδεκτοι και άνετα.
Τα επώνυμα πιάτα περιλαμβάνουν το διάσημο σούσι και τα maki rolls, με τον τόνο και την τρούφα να είναι τα αγαπημένα πολλών επισκεπτών, καθώς και τη σαλάτα με αστακό, την τραγανή πίτσα με ρύζι και το Wagyu sando.
Το μενού είναι προσεκτικά ισορροπημένο και ενώ η ιαπωνική κουζίνα συνδέεται συχνά με ωμά πιάτα, διασφαλίζουμε ότι υπάρχει κάτι που να ικανοποιεί κάθε ουρανίσκο.
Είναι απίστευτα δύσκολο για μένα να διαλέξω μόνο ένα πιάτο ως το αγαπημένο μου. Το να μου ζητάς να διαλέξω είναι σαν να ρωτάς κάποιον γονιό ποιο από τα παιδιά του αγαπά περισσότερο.
Ωστόσο, αν έπρεπε, θα επέλεγα μερικά από τα προσωπικά μου αγαπημένα πιάτα, όπως το Wagyu sando, το καρπάτσιο με λαβράκι και τα sashimi taquitos.
Το μενού θα περιλαμβάνει τοπικά προϊόντα;
Σαφώς! Δεσμευόμαστε ότι θα υποστηρίξουμε τους ντόπιους παραγωγούς και προμηθευτές. Η Κύπρος διαθέτει μια απίστευτη γκάμα φρέσκων, υψηλής ποιότητας προϊόντων και είμαστε ενθουσιασμένοι που εντάσσουμε τα καλύτερα υλικά του νησιού στο μενού μας.
Το μενού θα περιλαμβάνει τοπικά προϊόντα όποτε είναι δυνατόν, καθώς πιστεύουμε ότι η χρήση φρέσκων, υψηλής ποιότητας συστατικών, όχι μόνο ενισχύει τις γεύσεις των πιάτων μας, αλλά και υποστηρίζει την πλούσια αγροτική κληρονομιά του νησιού.
Το Sumosan Nicosia θα διαθέτει το ίδιο μενού με τα υπόλοιπα εστιατόρια του brand ή θα υπάρξει κάποια έκπληξη και μοναδικές προσθήκες;
Για εμάς στη Sumosan, η συνέπεια είναι απαραίτητη. Είναι σημαντικό ότι, σε όποιο μέρος του κόσμου κι αν δειπνήσουν οι καλεσμένοι μας, ο πυρήνας του μενού παραμένει ο ίδιος. Ταυτόχρονα, το Sumosan Nicosia θα παρουσιάσει συναρπαστικές νέες δημιουργίες και εποχιακά πιάτα.
Οι σεφ είναι σαν καλλιτέχνες στην κουζίνα, πειραματίζονται και εξελίσσουν συνεχώς τις γεύσεις. Ενώ τα αγαπημένα μας επώνυμα πιάτα θα αποτελούν πάντα τη βάση του μενού, είμαστε εξίσου ενθουσιασμένοι που φέρνουμε φρέσκες και καινοτόμες προσθήκες στο τραπέζι μόλις ανοίξουμε.
Η Sumosan είναι μια οικογενειακή επιχείρηση που έχει εξελιχθεί σε διεθνές brand. Ποιο ήταν το κλειδί της επιτυχίας του;
Για μένα, το κλειδί για την επιτυχία του Sumosan ήταν ανέκαθεν ο συνδυασμός συνέπειας, δημιουργικότητας και των προσωπικών συνδέσεων που χτίζουμε στην πορεία.
Ως οικογενειακή επιχείρηση, βάζουμε την καρδιά μας σε ό,τι κάνουμε και πιστεύω πραγματικά ότι οι επισκέπτες μπορούν να το νιώσουν αυτό όταν δειπνούν μαζί μας.
Ποτέ δεν φοβηθήκαμε να εξελιχθούμε, είτε μέσω νέων πιάτων, φρέσκων ιδεών είτε με τον τρόπο που δημιουργούμε μια ατμόσφαιρα που κάνει τους ανθρώπους να θέλουν να επιστρέψουν στον χώρο.
Ταυτόχρονα, παραμένουμε πιστοί σε αυτά που έκαναν τη Sumosan ξεχωριστή εξαρχής, δηλαδή εξαιρετική ποιότητα, δέσμευση στη λεπτομέρεια και έντονη αίσθηση φιλοξενίας.
Αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία για μένα είναι να βλέπω τους επισκέπτες να επιστρέφουν ξανά και ξανά, όχι μόνο επειδή τους αρέσει το φαγητό, αλλά επειδή νιώθουν σαν στο σπίτι τους μαζί μας.
Πώς είναι να είσαι συνιδιοκτήτης μιας τόσο επιτυχημένης διεθνούς επωνυμίας; Ποιο είδος management εφαρμόζετε;
Το είδος management που εφαρμόζω είναι πολύ πρακτικό. Πιστεύω στην ενδυνάμωση της ομάδας μου να μοιραστεί τις ιδέες της και να συμβάλει στο συνολικό όραμα του εστιατορίου.
Εκτιμώ την ανοιχτή επικοινωνία και προσπαθώ να δημιουργήσω ένα περιβάλλον όπου ο καθένας νιώθει αξία και κίνητρο να διαπρέψει.
Η Sumosan ιδρύθηκε από τον πατέρα σας. Συμμερίζεστε το πάθος του για τη γαστρονομία και πόσο σημαντικό είναι αυτό το brand για εσάς;
Ναι, μοιράζομαι το πάθος του πατέρα μου για την γαστρονομία, η οποία υπήρξε κινητήριος δύναμη στη ζωή μου. Το Sumosan είναι κάτι περισσότερο από ένα εστιατόριο για μένα, καθώς αντιπροσωπεύει την κληρονομιά και την αφοσίωση της οικογένειάς μας στην αριστεία.
Είμαστε βαθιά αφοσιωμένοι στο να υποστηρίζουμε τις αξίες του brand μας και να συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε και να καινοτομούμε στον χώρο της γαστρονομίας.