Marketing Week
Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος: Όραμα και αριστεία στην 15η τελετή αποφοίτησης
Στην 15η ετήσια τελετή αποφοίτησης του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφος, οι νέοι απόφοιτοι γιόρτασαν την επιτυχημένη ολοκλήρωση της εκπαιδευτικής τους πορείας.
Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος: Όραμα και αριστεία στην 15η τελετή αποφοίτησης

Στην 15η ετήσια τελετή αποφοίτησης του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφος, οι νέοι απόφοιτοι γιόρτασαν την επιτυχημένη ολοκλήρωση της εκπαιδευτικής τους πορείας, μαζί με τις οικογένειές τους. Η εκδήλωση, που στέφθηκε με επιτυχία, ανέδειξε την ακαδημαϊκή αριστεία του Πανεπιστημίου, υπογραμμίζοντας τον καθοριστικό ρόλο της εκπαίδευσης στην προετοιμασία των νέων για το μέλλον.

Εξέχουσες προσωπικότητες στην εκδήλωση

Στην τελετή παρευρέθηκαν εξέχουσες προσωπικότητες, όπως ο τέως Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και νυν βουλευτής Λευκωσίας, Αβέρωφ Νεοφύτου, ο Επικεφαλής Επιστήμονας της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Σκουρίδης και ο αναπληρωτής ΓΔ του Υφυπουργείου Έρευνας και Καινοτομίας, Γιώργος Κωμοδρόμος. Το παρών τους έδωσαν επίσης ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Πάφου, Χαράλαμπος Πάζαρος, ο Πρόεδρος του Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης Πάφου, Χαράλαμπος Πιττοκοπίτης, ο Δήμαρχος Ανατολικής Πάφου, Νίκος Παλιός, και άλλοι τοπικοί αξιωματούχοι.

Οι κ.κ.  Δημήτρης Σκουρίδης και Γιώργος Κωμοδρόμος εξήραν την πρόοδο και τις επιτυχίες που καταγράφει το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος σε παγκόσμιους διαγωνισμούς τεχνολογίας, προγραμματισμού και τεχνητής νοημοσύνης, και βράβευσαν πρωτεύσαντες φοιτητές για τις επιτυχίες τους.

Καλωσόρισμα στους νέους αποφοίτους από τον Πρόεδρο του ΔΣ

Στην ομιλία του ο κ. Γιώργος Λεπτός, Πρόεδρος του ΔΣ του Πανεπιστημίου, καλωσόρισε τους νέους αποφοίτους στην ευρεία οικογένεια των περίπου 8.000 αποφοίτων του Ιδρύματος. Αναφέρθηκε στα καινοτόμα προγράμματα του Πανεπιστημίου, με έμφαση στο προπτυχιακό πρόγραμμα Πληροφορικής και Τεχνητής Νοημοσύνης, που αναδεικνύει τη σύγχρονη εκπαιδευτική προσέγγιση. Επιπλέον, τόνισε τη συμμετοχή του Πανεπιστημίου στη συμμαχία Emerge και σε άλλα ευρωπαϊκά δίκτυα, υπογραμμίζοντας την αναβαθμισμένη θέση του στην ακαδημαϊκή κοινότητα.

Ανάδειξη της ακαδημαϊκής αριστείας από τον Πρύτανη

Από την πλευρά του, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφος, Καθηγητής κ. Παντελής Σκλιας, εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες προς το Υπουργείο Παιδείας και τον ΔΙΠΑΕ, αναγνωρίζοντας την προσήλωσή τους στα υψηλά και απαιτητικά κριτήρια που προωθούν την πανεπιστημιακή εκπαίδευση. Παράλληλα, ευχαρίστησε τις οικογένειες και τους συνεργαζόμενους φορείς για την εμπιστοσύνη που δείχνουν στο Πανεπιστήμιο.

Στη συνέχεια, υπογράμμισε τη συμμετοχή του Πανεπιστημίου στη χρηματοδοτούμενη από την ΕΕ συμμαχία πανεπιστημίων Emerge και την πρόοδο που έχει σημειώσει στην έρευνα, χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες του Αντιπρύτανη Έρευνας και Καινοτομίας, Καθηγητή Σάββα Χατζηχριστοφή. Τόνισε, επίσης, την περαιτέρω διεθνοποίηση του Πανεπιστημίου μέσω της προσφοράς προγραμμάτων σπουδών στο εξωτερικό, όπως στο Πανεπιστήμιο του Baoding στην Κίνα.

Υπενθύμιση του δεσμού με τους αποφοίτους

Η τελετή έκλεισε με την υπενθύμιση από τον Καθηγητή κ. Σκλια ότι το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος αποτελεί κοινό σπίτι για τους αποφοίτους, στους οποίους προσφέρει στήριξη και καθοδήγηση καθ' όλη τη διάρκεια της επαγγελματικής τους πορείας.