Marketing Week
Η Galerie Lefakis γιορτάζει τα 45 χρόνια της με την έκθεση «Exclusive Collection» στη Λευκωσία
Η Galerie Lefakis, γνωστή για την αφοσίωσή της στην προώθηση της ελληνικής και διεθνούς τέχνης, γιόρτασε φέτος την 45η επέτειό της με μια εντυπωσιακή τριήμερη έκθεση.
Η Galerie Lefakis γιορτάζει τα 45 χρόνια της με την έκθεση «Exclusive Collection» στη Λευκωσία

Η Galerie Lefakis, γνωστή για την αφοσίωσή της στην προώθηση της ελληνικής και διεθνούς τέχνης, γιόρτασε φέτος την 45η επέτειό της με μια εντυπωσιακή τριήμερη έκθεση την «Exclusive Collection» όπου παρουσιάστηκαν έργα Ελλήνων και ξένων εικαστικών. Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν με τεράστια επιτυχία την Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2024, στη Λευκωσία, στην οδό Στασικράτους 14. Η εκδήλωση ξεκίνησε με ένα κοκτέιλ πάρτι που προσέλκυσε προσωπικότητες του καλλιτεχνικού κόσμου, συλλέκτες, συνεργάτες, και φίλους της γκαλερί, καθώς και φιλότεχνους από όλη την Κύπρο και το εξωτερικό.

Η «Exclusive Collection» περιλαμβάνει έργα από διεθνώς καταξιωμένους καλλιτέχνες όπως ο Αλέκος Φασιανός, που έχει αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα του στον χώρο της τέχνης, και από άλλους Έλληνες και ξένους επιφανείς δημιουργούς. Τα έργα αποτυπώνουν τη δημιουργικότητα, την ποικιλομορφία και την προσωπική έκφραση των καλλιτεχνών, συνδυάζοντας στοιχεία από την ελληνική παράδοση και το σύγχρονο παγκόσμιο καλλιτεχνικό ρεύμα.

Η έκθεση παρέμεινε ανοιχτή για το κοινό το Σάββατο, 19 Οκτωβρίου και την Κυριακή, 20 Οκτωβρίου από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα. Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στον χώρο και να ανακαλύψουν μοναδικά έργα τέχνης, ενώ το προσωπικό της γκαλερί ήταν στη διάθεσή τους απαντώντας σε ερωτήσεις και συζητώντας μαζί τους για τον συναρπαστικό κόσμο της τέχνης.

Ο Άρης Λεφάκης, Διευθυντής της Galerie Lefakis και μέλος της τρίτης γενιάς της οικογένειας, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η αδελφή μου κι εγώ μεγαλώσαμε σε ένα περιβάλλον γεμάτο τέχνη και έμπνευση. Η Galerie Lefakis συνεχίζει να επιλέγει και να προωθεί καλλιτέχνες που αποτυπώνουν την αλήθεια της τέχνης, δημιουργώντας έργα με διαχρονικότητα και αισθητική ποιότητα.»

Στα εγκαίνια, παρευρέθηκαν επιφανείς προσωπικότητες και άλλοι εκλεκτοί συνεργάτες της γκαλερί που χρόνια τώρα προβάλλει την πολιτιστική σημασία της τέχνης και έχει μακροχρόνια συμβολή   στην προώθηση της ελληνικής τέχνης σε διεθνές επίπεδο.

Η Galerie Lefakis είναι η πρώτη ελληνική γκαλερί που λειτουργεί παράλληλα σε 4 ευρωπαϊκές χώρες. Με στόχο να προωθήσει έμπρακτα την ελληνική τέχνη στο εξωτερικό, δημιούργησε το 2019 δύο νέους χώρους τέχνης στο Saint Paul de Vence, στη Νότια Γαλλία.

Το 2021 εγκαινιάστηκε η νέα Galerie Lefakis στις Βρυξέλλες, στο Βέλγιο, ενώ το 2023 ακολούθησε με επιτυχία, το άνοιγμα του νέου χώρου τέχνης στη Λευκωσία, στην Κύπρο. Μέσα από τη στρατηγική εξωστρέφειά της, η γκαλερί έχει καταφέρει να εντάξει έργα Ελλήνων καλλιτεχνών σε κορυφαίες διεθνείς συλλογές, προβάλλοντας το ταλέντο και την κληρονομιά της ελληνικής τέχνης σε όλο τον κόσμο.

Η γκαλερί έχει επίσης συμβάλλει ενεργά στη διαμόρφωση ενός παγκόσμιου δικτύου καλλιτεχνών και συλλεκτών, δημιουργώντας γέφυρες επικοινωνίας μεταξύ της Ελλάδας και του εξωτερικού.