Marketing Week
100 χρόνια από την ίδρυση του Σωματείου Ένωσις Νέων Τραστ
Στις 30 Σεπτεμβρίου 2024,  στο οίκημα της Ένωσις Νέων Τραστ επί της οδού Ζήνας Κάνθερ, πραγματοποιήθηκε μία ξεχωριστή εκδήλωση.
100 χρόνια από την ίδρυση του Σωματείου Ένωσις Νέων Τραστ

Στις 30 Σεπτεμβρίου 2024,  στο οίκημα της Ένωσις Νέων Τραστ επί της οδού Ζήνας Κάνθερ, πραγματοποιήθηκε μία ξεχωριστή εκδήλωση με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από την ίδρυση του Σωματείου.  

Η Ένωσις Νέων Τραστ δημιουργήθηκε το 1924 από μία ομάδα νέων και προοδευτικών ανδρών, ως έκφραση «Λευκωσιάτικου πατριωτισμού». Οι ιδρυτές της,  ενωμένοι με ισχυρές σχέσεις εμπιστοσύνης  (όπως δηλώνει το όνομα του Σωματείου Τραστ/Trust/ Εμπιστοσύνη),  διεκδίκησαν και αγωνίστηκαν για τα ιδανικά της ελευθερίας και τον εκσυγχρονισμό της κυπριακής κοινωνίας που οραματίστηκαν.  Έκτοτε,  συνεχίζουν να προσφέρουν και να πρωτοπορούν, πιστοί στην αποστολή αλληλεγγύης που υπηρετούν και στο κοινό σύνθημα «Έκαστος δι’ όλους και όλοι δι’ έκαστον».

Στο έργο, στην πολυδιάστατη δράση και στην ιστορία της Ένωσις Νέων Τραστ αναφέρθηκε σε χαιρετισμό του ο κ. Φοίβος Πελίδης, Πρόεδρος της Ένωσις Νέων Τραστ,  και ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας κ. Γεώργιος Παπαναστασίου, που εκφώνησε ομιλία εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Νίκου Χριστοδουλίδη. Στη συνέχεια, προβλήθηκε αφιερωματικό βίντεο, για τη δράση του Σωματείου και ακολούθησαν απονομές αναμνηστικών σε απογόνους ιδρυτικών μελών και άλλων μελών που ξεχώρισαν για το έργο τους. 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου, ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Γιάννης Παναγιώτου, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Μάριος Χαρτσιώτης, και ο Υπουργός Υγείας κ.  Μιχάλης Δαμιανός. Το παρών τους έδωσαν επίσης ο Πρόεδρος του Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης  κ. Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, ο Εμπειρογνώμονας, Πρεσβευτής και Σύμβουλος κ. Σέργιος Ζαμπούρας που εκπροσώπησε τον Πρέσβη της Ελλάδος κ. Ιωάννη Παπαμελετίου, ο Πρόεδρος της ΚΟΠ κ. Γεώργιος Κούμας και εκ μέρους του  Πρόεδρου του ΚΟΑ  ο κ. Άλκης Γαλατόπουλος.