Build
Η ελληνική επενδυτική εταιρεία Trastor REIC εξαγοράζει το Labs Tower του Teddy Sagi
Η ελληνική επενδυτική εταιρεία Trastor REIC εξαγοράζει το Labs Tower του Teddy Sagi

Η Globe Invest, το αποκλειστικό οικογενειακό γραφείο του Ισραηλινού επιχειρηματία Teddy Sagi, ανακοίνωσε ότι η πλήρως ελεγχόμενη θυγατρική της, Whitestreet Investments, έχει συνάψει δεσμευτική συμφωνία για την πώληση της Excelsior Hotel Enterprises, ιδιοκτήτη και διαχειριστή του εμβληματικού Labs Tower στη Λευκωσία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Globe Invest προσέγγισε απευθείας την Trastor REIC για να εξερευνήσει τη δυνατότητα δημιουργίας μιας στρατηγικής συνεργασίας στον τομέα των ακινήτων, συμβάλλοντας έτσι στην είσοδο ενός από τα κορυφαία επενδυτικά σχήματα ακινήτων της Ελλάδας στην κυπριακή αγορά μέσω της εξαγοράς της Excelsior.

Η Trastor REIC αποτελεί σημαντικό παίκτη στην ελληνική αγορά ακινήτων, με χαρτοφυλάκιο που περιλαμβάνει 60 υψηλής ποιότητας ακίνητα αξίας άνω του μισού δισεκατομμυρίου ευρώ. Η Trastor REIC είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με κύριο μέτοχο την Τράπεζα Πειραιώς.

Η εξαγορά της Excelsior από την Trastor σηματοδοτεί επίσης την είσοδο της Trastor στον τομέα των συνεργατικών χώρων εργασίας, έναν τομέα που έχει αναπτυχθεί και διαχειρίζεται με επιτυχία η ομάδα Teddy Sagi. Η Globe Invest θα συνεχίσει να διαχειρίζεται το Labs Tower, ανοίγοντας τον δρόμο για μια ευρύτερη πιθανή συνεργασία μεταξύ της Trastor και του τομέα ακινήτων της ομάδας Teddy Sagi.

Η Globe Invest διαχειρίζεται χαρτοφυλάκιο ακινήτων αξίας 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε σημαντικές τοποθεσίες, όπως το Λονδίνο, το Μαϊάμι, η Νέα Υόρκη, το Ντουμπάι, η Μαδρίτη, το Βουκουρέστι, η Λευκωσία και η Λεμεσός.