Build
Γ. Χρυσοχός: Πέραν των 246 εκατ. ευρώ η επένδυση της Cyfield στη Λευκωσία μέχρι το 2026
Γ. Χρυσοχός: Πέραν των 246 εκατ. ευρώ η επένδυση της Cyfield στη Λευκωσία μέχρι το 2026

Πάνω από 246 εκατ. ευρώ θα έχει επενδύσει η Cyfield στην Λευκωσία μέχρι το 2026 δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας, Γιώργος Χρυσοχός, ο οποίος εμφανίστηκε αποφασιμένος, να φέρει τον κόσμο στο κέντρο, όπως ο ίδιος είπε, σε μια κοινή προσπάθεια με την Πολιτεία για επιστροφή μόνιμων κατοίκων.

Το νέο πρόσωπο, οι προοπτικές και οι επενδυτικές ευκαιρίες του κέντρου της Λευκωσίας, αλλά και το όραμα της Cyfield αναλύθηκαν συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της χθεσινής ομιλίας του. «Η Λευκωσία χρειαζόταν κάτι καινούριο και η Cyfield το τόλμησε», ήταν μερικά από τα λόγια του επιχειρηματία, σε μια ιστορική ανασκόπηση ενωπιον πλήθους κόσμου που βρέθηκε στην καρδιά της πόλης.

Στην εκδήλωση, που διεξήγαγε η Cyfield, αναφέρθηκε στα υφιστάμενα έργα, καθώς και τα σχέδια που βρίσκονται στα σκαριά. Προέβη σε εκτενή περιγραφή της αναπτυξιακής πορείας του κέντρου της Λευκωσίας, μιας πόλης που κατά τον ίδιο είναι το ασφαλέστερο και πιο υποσχόμενο επενδυτικό πεδίο στην Κύπρο και που «ενισχύοντας τη θέση της πόλης ως κέντρο οικονομικής και πολιτιστικής ανάπτυξης. Η πρωτεύουσα που καλύπτει τους πάντες και μπορεί να υποστηρίξει κάθε τρόπο ζωής», είναι η άποψη του κ. Χρυσοχού, κατά τον οποίο «ένα πλήρες λίφτινγκ και μεγάλες δημόσιες επενδύσεις καθιστούν το κέντρο μια σωστή ευρωπαϊκή πρωτεύουσα».

Αναφέρθηκε στις σημαντικές αλλαγές που καταγράφονται: Από το Εθνικό Μουσείο, το πάρκο ΓΣΠ μέχρι την αναμόρφωση Μακαρίου και Στασικράτους, και της πλατείας Ελευθερίας, η πόλη μπαίνει σταδιακά σε νέα εποχή. Η Λευκωσία είναι, σύμφωνα με τον ίδιο, το οικονομικό κέντρο της Κύπρου χάρη στην παρουσία τραπεζών, ασφαλιστικών εταιρειών, δικηγορικών και λογιστικών γραφείων. Το «κέντρο υπηρεσιών της Κύπρου», όπως το χαρακτήρισε, ενισχύεται περαιτέρω με την παρουσία 40.000 φοιτητών.

Προπύργιο για την έδρα ξένων εταιρειών, η πόλη διαθέτει ισχυρό σύστημα υγειονομικής περίθαλψης και ιδιωτικής εκπαίδευσης, συμπληρώνει. «Τα ακίνητα ενισχύονται από την τοπική αγοραστική δύναμη, νούμερο ένα στις συναλλαγές σε όλη την Κύπρο το 2024», είπε νωρίτερα. «Το όραμα της Cyfield είναι φέρει ένα νέο προϊόν στη Λευκωσία, υπηρεσίες και απόψεις», διεμήνυσε.

Επεκτάθηκε στα κίνητρα της πολιτείας για τα οποία είπε: «Τα κίνητρα δεν είναι πλέον κίνητρα, καθώς έχουν ενσωματωθεί στις τιμές των οικοπέδων. Το κράτος θα παρέχει επίσης κίνητρα για πρόσθετους συντελεστές για χώρους γραφείων» για να σχολιάσει ότι τα αντικίνητρα είναι εξίσου σημαντικά και πως τα κίνητρα πρέπει να εκσυγχρονιστούν.

«Ο μόνιμος πληθυσμός είναι το σημαντικότερο μέτρο για την ανάπτυξη του κέντρου της πόλης», εκτίμησε για να σταθεί ακολούθως στα ψηλά κτίρια: «Τα πολυώροφα κτίρια αυξάνουν την κρίσιμη μάζα για τον πληθυσμό, μειώνουν την αστική σπαζοκεφαλιά και αυξάνουν τους χώρους πρασίνου λόγω της μικρότερης κάλυψης», υποστήριξε.

«Οι χώροι στάθμευσης θα πρέπει να πωλούνται με τίτλο ιδιοκτησίας χωρίς τη χρήση συντελεστή δόμησης», κατά τον κ.Χρυσοχόο.

Τέλος, ο Εκτελεστικός Διευθυντής προέβη σε εισηγήσεις ανάμεσα στις οποίες και η προώθηση ψυχαγωγικών γεγονότων.

«Ο Δήμος θα πρέπει να προωθήσει πολιτιστικές εκδηλώσεις και εκδηλώσεις διασκέδασης στο κέντρο της πόλης για την προώθηση της εμπορικής δραστηριότητας του κέντρου της πόλης», τόνισε σε μια παρουσίαση που ανέδειξε πέραν της δυναμικής της Λευκωσίας, τις προθέσεις της εταιρείας για ταχεία ανάπτυξή της.

ΠΗΓΗ:Ιnbusiness