Marketing Week
Από τα γήπεδα τένις, με στόχο το παγκόσμιο επιχειρείν: Ο Darius Eftekhar και η ιστορία πίσω από την DLeisurewear.
Η πορεία ενός νεαρού αθλητή του τένις που συνδύασε το πάθος του για τον αθλητισμό με την επιχειρηματικότητα, δημιουργώντας το δικό του brand αθλητικών ρούχων.
Από τα γήπεδα τένις, με στόχο το παγκόσμιο επιχειρείν: Ο Darius Eftekhar και η ιστορία πίσω από την DLeisurewear.

Ο συνδυασμός της αθλητικής καριέρας με την επιχειρηματική δραστηριότητα είναι πάντοτε μια πρόκληση, όμως για το δημιουργό της DLeisurewear αποτελεί πηγή έμπνευσης και εξέλιξης. Ξεκινώντας από το όνειρό του να γίνει επαγγελματίας τενίστας, κατάφερε να χτίσει ένα δικό του brand αθλητικών ενδυμάτων, δίνοντας έμφαση στη λειτουργικότητα, την άνεση και την προσωπική έκφραση.

Τι σε ενέπνευσε να σπουδάσεις φυσική αγωγή και πώς έχει επηρεάσει τη ζωή σου η ενασχόλησή σου με τον αθλητισμό;

Αποφάσισα να σπουδάσω επιστήμη του Αθλητισμού κυρίως λόγω της αγάπης μου για το τένις. Από μικρή ηλικία, ονειρευόμουν να κερδίσω μια υποτροφία στις ΗΠΑ για να αποκτήσω πτυχίο, ενώ παράλληλα κυνηγούσα το όνειρό μου να γίνω επαγγελματίας τενίστας. Η ενασχόλησή μου με το τένις, όχι μόνο ενίσχυσε το ενδιαφέρον μου για την επιστήμη του αθλητισμού, αλλά μου έδωσε και μια σαφή κατεύθυνση για την εκπαίδευση και τις επαγγελματικές μου φιλοδοξίες.

Ως αθλητής του τένις, τι ρόλο παίζει το άθλημα στην καθημερινή σου ζωή; Πώς αισθάνεσαι κάθε φορά που λαμβάνεις αυτές τις σπουδαίες διακρίσεις;

Ως αθλητής του τένις, το άθλημα διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στην καθημερινή μου ζωή. Αν και η ενασχόλησή μου με το τένις είναι κυρίως επαγγελματική, συνεχώς προσπαθώ να ισορροπώ την προπόνηση, με τις σπουδές μου στην επιστήμη του αθλητισμού. Το τένις είναι το πάθος μου, και η επιδίωξή μου να γίνω επαγγελματίας παίκτης με παρακινεί να εργάζομαι σκληρά και να βελτιώνομαι καθημερινά.

Δεν δίνω μεγάλη σημασία στις διακρίσεις και την αναγνώριση. Ο κύριος στόχος μου είναι να βελτιώνομαι κάθε μέρα και να εμπνέω τους άλλους. Η πορεία μου προς την επιτυχία είναι ακόμη μακριά από το τέλος της. Βλέπετε, πιστεύω ότι η αληθινή ανάπτυξη προέρχεται από τη μάθηση μέσα από τις αποτυχίες και τις προκλήσεις, παρά από την απλή γιορτή των νικών. Κάθε αποτυχία προσφέρει πολύτιμα διδάγματα που με βοηθούν να εξελίσσομαι και να προχωρώ προς τους στόχους μου.

Πριν λίγα χρόνια δημιούργησες το δικό σου brand με ρούχα. Τι σε ώθησε να δημιουργήσεις το δικό σου brand με ρούχα και πώς καταφέρνεις να ισορροπήσεις τις απαιτήσεις της επιχειρηματικής δραστηριότητας με το πάθος σου για τον αθλητισμό και τη μόδα;

Τον Οκτώβριο του 2022, είχα την ιδέα να δημιουργήσω ένα λογότυπο που να με αντιπροσωπεύει και να αντικατοπτρίζει τις εμπειρίες μου. Μετά τη δημιουργία του λογοτύπου, διαπίστωσα ότι οι άνθρωποι μπορούσαν να συνδεθούν με αυτό, κάτι που με ώθησε να χτίσω μια κοινότητα μέσω ενός brand ρούχων. Το λογότυπο έχει βαθύτερο νόημα: η γραμμή στο σχέδιο συμβολίζει ότι η ζωή δεν είναι μια ευθεία πορεία. Αντιπροσωπεύει τα πολλά εμπόδια και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε πριν φτάσουμε στους στόχους μας, ενσαρκώνοντας την πορεία της ανάπτυξης και της ανθεκτικότητας. Η μεγάλη πρόκληση είναι να αναβαθμίσουμε την αγορά αθλητικών ενδυμάτων.

Το brand σου επικεντρώνεται σε άνετα και χαλαρά αθλητικά ρούχα. Θα μπορούσες να μας πεις περισσότερα για το όραμά σου;

Η επωνυμία μας βασίζεται στην πεποίθηση ότι τα αθλητικά ενδύματα δεν πρέπει μόνο να ενισχύουν τη φυσική μας απόδοση, αλλά και να μας κάνουν να νιώθουμε αυτοπεποίθηση. Το γεγονός ότι η DLeisurewear, έχει ξεκινήσει από έμπειρους αθλητές, αυτό είναι μια μοναδική προοπτική που μας διαφοροποιεί και προσθέτει ιδιαίτερη αξία στα σχέδιά μας. Αντλώντας από τη γνώση των πραγματικών αναγκών των αθλητών, δημιουργήσαμε λειτουργικά αθλητικά ρούχα που στόχο ένουν να ενισχύουν τις ικανότητές του κοινού και να υποστηρίζουν έναν ενεργό τρόπο ζωής.

Έχουμε αρχίσει να δημιουργούμε περιορισμένες εκδόσεις συλλογών για τους αθλητές μας, ξεκινώντας με τον Ιωάννη Πίττα και τον Μάριο Γεωργίου. Ο στόχος αυτών των συλλογών είναι να προωθήσουν την ταυτότητά τους ως αθλητές και να αναδείξουν την πορεία που έχουν διανύσει για να φτάσουν στο σημείο που βρίσκονται σήμερα. Κάθε κομμάτι σχεδιάζεται για να αντικατοπτρίζει τις προσωπικές τους ιστορίες, τις δυσκολίες και τις επιτυχίες τους, προσφέροντας στους φιλάθλους και υποστηρικτές τους μια βαθύτερη σύνδεση με τα αθλητικά τους επιτεύγματα.

Σε ποιες ηλικίες και φύλα απευθύνεται το brand; Πού μπορούμε να βρούμε τα ρούχα σου;

Το brand DLeisurewear απευθύνεται σε άτομα όλων των ηλικιών και φύλων. Στοχεύουμε σε εκείνους που ζουν ή προσπαθούν να υιοθετήσουν έναν τρόπο ζωής γεμάτο ενέργεια. Η φιλοσοφία μας είναι να εξασφαλίσουμε ότι μέσα από τα προϊόντα μας θα νιώθετε άνετα ακόμη και στις δύσκολες στιγμές. Στοχεύουμε να υποστηρίξουμε και να ενδυναμώσουμε κάθε άτομο στην πορεία του προς την καλύτερη εκδοχή του εαυτού του.

Μπορείτε να βρείτε τα προϊόντα μας στην ιστοσελίδα www.dleisurewear.com καθώς και στο Instagram και Facebook στο @dleisurewear.

Μέχρι τώρα έχεις συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα του αθλητισμού, ανθρώπους που αποτελούν υγιή πρότυπα για τους νέους. Πώς ήταν η συνεργασία μαζί τους;

Είμαι απίστευτα ενθουσιασμένος που συνεργάζομαι με αθλητές υψηλών επιδόσεων όπως ο Μάριος Γεωργίου, η Σοφία Ασβέστα και ο Ιωάννης Πίττας. Αυτοί οι αθλητές όχι μόνο βρίσκονται στην κορυφή των αγωνισμάτων τους, αλλά ενσωματώνουν την αφοσίωση, το πάθος και την ανθεκτικότητα που εκτιμά το brand μας. Το να μπορούμε να προωθήσουμε τις μοναδικές ιστορίες τους μέσω των προϊόντων μας είναι κάτι που αντικατοπτρίζει την αποστολή μας. Κάθε συνεργασία που επιδιώκουμε έχει νόημα και ευθυγραμμίζεται με το όραμά μας να εμπνέουμε τους άλλους. Μέσω της προβολής των διαδρομών αυτών των αθλητών, ελπίζουμε να παρακινήσουμε την κοινότητά μας να υπερβεί τα όριά της και να αγκαλιάσει τις δικές της δυνατότητες.

Βλέπεις τον εαυτό σου να επιστρέφει στην πατρίδα στο μέλλον, είτε για να επεκτείνεις το brand σου είτε για να ακολουθήσεις κάποιο άλλο δρόμο επαγγελματικά;

Βλέπω τον εαυτό μου να επιστρέφει στην Κύπρο στο μέλλον, αλλά προς το παρόν το πλάνο είναι να κάνω ένα μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων για να επεκτείνω τις γνώσεις και τις δεξιότητές μου. Πιστεύω ότι όσο περισσότερο μένω μακριά και επισκέπτομαι διαφορετικά μέρη, τόσες περισσότερες σημαντικές γνωριμίες μπορώ να κάνω, κάτι που θα βοηθήσει τόσο στην προσωπική μου ανάπτυξη, όσο και στην ανάπτυξη του brand μου. Η δικτύωση σε διαφορετικές κουλτούρες και αγορές θα μου δώσει μια ευρύτερη προοπτική. Κάποια στιγμή στο μέλλον, θέλω σίγουρα να δημιουργήσω καταστήματα σε όλο τον κόσμο, επεκτείνοντας την παρουσία της Dleisurewear παγκοσμίως.