Economy
Προχωρά στην ανάπτυξη του κοιτάσματος φυσικού αερίου Katlan στο Ισραήλ η Energean
Το κοίτασμα Katlan είχε ανακαλυφθεί από την Energean στην γεωτρητική καμπάνια του 2022
Προχωρά στην ανάπτυξη του κοιτάσματος φυσικού αερίου Katlan στο Ισραήλ η Energean

Στην ανάπτυξη του κοιτάσματος φυσικού αερίου Katlan στην θάλασσα του Ισραήλ προχωρεί η Energean plc,  η οποία γνωστοποίησε στα χρηματιστήρια του Λονδίνου και του Τελ Αβίβ ότι έλαβε την Τελική Επενδυτική Απόφαση (Final Investment Decision -FID) για το project.

Το κοίτασμα Katlan, που είχε ανακαλυφθεί από την Energean στην γεωτρητική καμπάνια του 2022 ως «Περιοχή Ολύμπου» σε βάθος νερού περί τα 1.800 μέτρα, πρόκειται να αναπτυχθεί σε φάσεις με υποθαλάσσια σύνδεση με το FPSO «Energean Power», μέσω του οποίου ήδη παράγουν τα κοιτάσματα Karish (από τον Οκτώβριο του 2022) και Karish North (από τον Φεβρουάριο του 2024).

Η ανάπτυξη θα επεκτείνει την παραγωγή από το FPSO με ποσότητες φυσικού αερίου, οι οποίες δεν υπόκεινται σε εξαγωγικούς περιορισμούς ή στην καταβολή δικαιωμάτων.

Με την παραγωγή από το Katlan θα υποστηριχθούν οι υφιστάμενες πωλήσεις φυσικού αερίου της εταιρείας και θα υπάρξει στόχευση για εξαγωγές σε διεθνείς αγορές, με την προϋπόθεση να χορηγηθούν όλες οι απαραίτητες άδειες από την ισραηλινή κυβέρνηση. H έναρξη παραγωγής φυσικού αερίου τοποθετείται στο πρώτο εξάμηνο του 2027. 

Πηγή: ot.gr