Health & Pharma
Αναθυμιάσεις στην Πάφο: Στο νοσοκομείο 26 άτομα- Έτσι έγινε το ατύχημα
Αναθυμιάσεις στην Πάφο: Στο νοσοκομείο 26 άτομα- Έτσι έγινε το ατύχημα

Ελαφράς μορφής αναπνευστικά προβλήματα παρουσίασαν παιδιά και ενήλικες, οι οποίοι φέρεται να επηρεάστηκαν από αναθυμιάσεις λόγω εργασιών που διεξάγονταν σε πισίνα ξενοδοχείου, στη Γεροσκήπου, λίγο μετά τις 16:00 το απόγευμα της Δευτέρας. Ενώ αρχικά γινόταν λόγος για οκτώ παιδιά, νεότερη ενημέρωση αναφέρει ότι στο νοσοκομείο διακομίστηκαν 26 πρόσωπα, 12 ενήλικες και 14 ανήλικοι.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Σίγμα, Μάριο Ιγνατίου, δύο παιδιά οκτώ και εννέα ετών θα κρατηθούν για προληπτικούς λόγους.

Υπενθυμίζεται ότι υπάλληλος του ξενοδοχείου, έχυσε στο κανάλι της υπερχείλησης δύο ειδών χημικά υγρά για σκοπούς συντήρησης του νερού. Η ένωση των δύο υγρών φαίνεται να προκάλεσε αναθυμίαση έντονου βαθμού. Παιδιά και ενήλικες που βρίσκονταν κοντά και ανέπνευσαν τις αναθυμιάσεις αισθάνθηκαν αδιαθεσία, γι' αυτό και μεταφέρθηκαν στο Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του ΓΝ Πάφου.

Ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι λήφθηκαν γραπτές καταθέσεις από διάφορα πρόσωπα, καθώς και διάφορα τεκμήρια για επιστημονικές εξετάσεις. Συνήθως δεν γίνεται η συντήρηση της πισίνας τέτοια ώρα, αλλά πριν ή μετά την χρήση της από τους πελάτες. Στη προκειμένη περίπτωση, κρίθηκε αναγκαίο να τοποθετηθούν εκτάκτως τα χημικά συντήρησης γιατί κατά την μέτρηση διαφάνηκε χαμηλό ποσοστό χλωρίου, οπόταν έπρεπε να συμπληρωθεί. Στο μεταξύ το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας και η Πυροσβεστική Υπηρεσία μετέβησαν στην ξενοδοχειακή μονάδα στην Γεροσκήπου λόγω αναθυμιάσεων που προκλήθηκαν κατά την διάρκεια εργασιών συντήρησης της πισίνας, σύμφωνα με ανάρτηση στην πλατφόρμα Χ του Εκπροσώπου Τύπου της Πυροσβεστικής, Ανδρέα Κεττή.

Σύμφωνα με τον κ. Κεττή «ο Πυροσβεστικός Σταθμό Πάφου ανταποκρίθηκε με δύο πυροσβεστικά οχήματα συμπεριλαμβανομένης ομάδας και όχημα αντιμετώπισης επικίνδυνων υλικών σε ξενοδοχειακή μονάδα λόγω αναθυμιάσεων που προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης της πισίνας μετά από την ανάμειξη και αντίδραση χημικών υλικών».

Πηγή: sigmalive