Health & Pharma
Σύντομα επίλυση της έλλειψης φαρμάκων
Διαβουλεύσεις Υπουργείου Υγείας με Ελλάδα
Σύντομα επίλυση της έλλειψης φαρμάκων

Σύντομα αναμένει ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Δαμιανός επίλυση του ζητήματος που έχει προκύψει με την έλλειψη φαρμάκων, όπως δήλωσε, σημειώνοντας παράλληλα ότι το Υπουργείο είναι σε επικοινωνία με τους αρμόδιους στην Ελλάδα, περιλαμβανομένου και του Υφυπουργού Υγείας Μάριου Θεμιστοκλέους.

Ο κ. Δαμιανός ανέφερε πως για τις υφιστάμενες ελλείψεις έγινε κάποια επικοινωνία χτες με τους αρμόδιους στην Ελλάδα, όπως με τον κ. Θεμιστοκλέους, προσθέτοντας πως το πρόβλημα θα λυθεί. 

Ο Υπουργός Υγείας σημείωσε, πως «το γενικότερο πρόβλημα που έχουμε ως μικρή χώρα εντός της ΕΕ δεν είμαστε ελκυστικοί προς της φαρμακοβιομηχανία έτσι υπάρχουν τόσο ελλείψεις σε φάρμακα αλλά και διαφορές στην τιμή των φαρμάκων».

«Είναι ένα πρόβλημα το οποίο  αντιμετωπίζουν όλες οι μικρές χώρες εντός της ΕΕ, μικρές σαν την Κύπρο και λίγο μεγαλύτερες επίσης, είναι κάτι που προσπαθούμε στα πλαίσια της ΕΕ να βρούμε μια λύση για την επάρκεια και σε δεύτερο βαθμό για την τιμολόγηση αυτών των φαρμάκων», πρόσθεσε.

Ο κ. Δαμιανός ανέφερε πως είναι άδικο μια μικρή χώρα να πληρώνει για τα φάρμακα της πολύ περισσότερο από μια μεγαλύτερη και ενδεχομένως μια πιο ανεπτυγμένη χώρα. Πρόσθεσε ακόμη πως είναι κάτι που πρέπει να δούμε συλλογικά, σε πλαίσιο της ΕΕ, λέγοντας πως σίγουρα δεν είναι κάτι που μπορούμε από μόνοι μας να λύσουμε στην Κύπρο. 

Πηγή: ΚΥΠΕ