Build
Εφικτή η συμφωνία με τους Κινέζους και η ολοκλήρωση της κατασκευής του τερματικού
Θετικό μήνυμα από τον υπουργό Ενέργειας, Γιώργο Παπαναστασίου, για το φυσικό αέριο
Εφικτή η συμφωνία με τους Κινέζους και η ολοκλήρωση της κατασκευής του τερματικού
Το θετικό μήνυμα πως εντός των ημερών, η Εταιρεία Υποδομών Φυσικού Αερίου και η κινεζική CPP, θα καταλήξουν σε συμφωνία που θα επιτρέψει την επανέναρξη των χερσαίων εργασιών στο τερματικό φυσικού αερίου στο Βασιλικό και την παραλαβή του πλοίου «Προμηθέας», έστειλε ο υπουργός Ενέργειας.

Σε δηλώσεις του, ο Γιώργος Παπαναστασίου είπε πως είναι συνεχής η διαβούλευση μεταξύ των δύο πλευρών και πως τα όσα συζητούνται, του επιτρέπουν να πει πως υπάρχει καλή πιθανότητα για τη διευθέτησης της παραλαβής της πλωτής μονάδας, καθώς και της ολοκλήρωσης των χερσαίων εργασιών και της προβλήτας.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του υπουργού, κατασκευαστικά, υπάρχει αισιοδοξία ότι «το τερματικό οδεύει προς την ολοκλήρωσή του».

Για τις οικονομικές διεκδικήσεις της CPP, που ηγείται της κοινοπραξίας του έργου, αναμένεται η απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου. Πέρα από τα 200 εκατομμύρια ευρώ που φέρεται να αξιώνει η τελευταία, στο τραπέζι βρίσκεται άλλη μία οικονομική διαφορά, δεκάδων εκατομμυρίων, η οποία συνδέεται με αξίωση των Κινέζων για να παραχωρήσουν τον «Προμηθέα» στην Κυπριακή Δημοκρατία.