Hospitality & Tourism
Ειδυλλιακό ελληνικό νησάκι που προσελκύει τουρισμό βρέθηκε σε αγγελία πώλησης
Τη δεκαετία του ’60 είχαν επιχειρήσει ανεπιτυχώς να το αποκτήσουν οι Beatles – Σήμερα χωρίζεται σε τρεις ιδιοκτησίες
Ειδυλλιακό ελληνικό νησάκι που προσελκύει τουρισμό βρέθηκε σε αγγελία πώλησης
Στο «σφυρί» βγαίνει η Τσουγκριά, το ειδυλλιακό νησάκι που βρίσκεται απέναντι από τη Σκιάθο, το οποίο ήθελαν να αγοράσουν οι Beatles τη δεκαετία του ’60. Η Τσουγκριά είναι νησίδα των Σποράδων που απέχει μόλις 10 λεπτά από το λιμάνι της Σκιάθου.

Φημίζεται για τα κρυστάλλινα νερά και την πυκνή βλάστηση, ενώ χαρακτηρίζεται από πολλούς ως το ελληνικό εξωτικό νησάκι με… εσάνς Καραϊβικής. Η προσέγγιση του νησιού γίνεται με τουριστικά πλοιάρια από το λιμάνι της Σκιάθου ή από το λιμανάκι των Αχλαδιών

Καλύπτεται από πυκνή βλάστηση -κυρίως πεύκα- και διαθέτει πολλές όμορφες παραλίες, με λευκές αμμουδιές και αμμόλοφους, εξωτικές γωνίες και τροπικά χρώματα, με αποτέλεσμα να αποτελεί δημοφιλή προορισμό κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Ωστόσο, στο νησί δεν κατοικεί κανείς σύμφωνα με τα στοιχεία των απογραφών.

Η προσέγγιση του νησιού γίνεται με τουριστικά πλοιάρια από το λιμάνι της Σκιάθου ή από το λιμανάκι των Αχλαδιών, η έκτασή της αγγίζει τα 1,14 τ.χλμ., ενώ φέρεται να χωρίζεται σε τρεις ιδιοκτησίες – ανήκει στη μονή Ευαγγελίστριας της Σκιάθου, καθώς και σε δύο ακόμη ιστορικές οικογένειες της χώρας.

Πρόσφατη αγγελία όμως που αναρτήθηκε σε πλατφόρμα αγοραπωλησίας κατοικιών, δείχνει ότι ο επίγειος αυτός παράδεισος, έκτασης 1,14 τετραγωνικών χιλιομέτρων, πωλείται για το ποσό των 30 εκατ. ευρώ, ενώ το τίμημα είναι διαπραγματεύσιμο.

Πηγή: OT.gr