Economy
Στόχος η προκήρυξη σύντομα του διαγωνισμού για το λιμάνι και τη μαρίνα Λάρνακας
Δηλώσεις Κυβερνητικού Εκπροσώπου
Στόχος η προκήρυξη σύντομα του διαγωνισμού για το λιμάνι και τη μαρίνα Λάρνακας

Στόχος της Κυβέρνησης, είναι να προκηρυχθεί το συντομότερο δυνατόν ο διαγωνισμός δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, για την ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας Λάρνακας, σημειώνοντας ότι είναι ένα έργο το οποίο θα έχει πολύ θετικό αντίκτυπο για την πόλη και επαρχία της Λάρνακας, αλλά και για ολόκληρη τη χώρα.

Στο πλαίσιο της ενημέρωσής του προς τα ΜΜΕ, σε ερώτηση δημοσιογράφου αν υπάρχει ενδιαφέρον από άλλες εταιρείες, ο κ. Λετυμπιώτης είπε ότι «ενδιαφέρον, είναι γνωστό ότι υπάρχει γενικότερα για τη χώρα μας ως προς τις επενδύσεις». Όσον αφορά το συγκεκριμένο έργο, είπε ότι θα πρέπει να ακολουθηθούν όλες οι νενομισμένες διαδικασίες.

Ερωτηθείς για τον αριθμό χωρών που ενδιαφέρθηκαν για το λιμάνι Λάρνακας, πέραν του Κατάρ, και ποιες είναι αυτές οι χώρες, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «μέχρι να προκηρυχθεί εκ νέου ο διαγωνισμός, θα ακολουθηθούν όλες οι διαδικασίες. Δεν υπάρχει κάτι το οποίο μπορούμε να πούμε».

«Εκείνο όμως το οποίο θα πρέπει να σημειώσουμε με ικανοποίηση είναι ότι για μια σειρά από πιθανές επενδύσεις στη χώρα μας, η χώρα μας είναι ένας ποιοτικός, ελκυστικός προορισμός», είπε, σημειώνοντας ότι παρατηρείται ότι διάφορα κράτη και της περιοχής και κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και τρίτες χώρες στρέφονται προς την Κυπριακή Δημοκρατία για πιθανές επενδύσεις. «Και αυτό νομίζω ότι καταδεικνύει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, με τον πιο εμφατικό τρόπο, την ορθότητα της οικονομικής πολιτικής που ακολουθείται», σημείωσε.

Πηγή: ΚΥΠΕ