Marketing Week
Γιώργος Γώγου: Τι είναι η Ασφάλιση κλάδου Ζωής & Υγείας και ποιος ο ρόλος του Ασφαλιστικού Διαμεσολαβητή
Άρθρο του Διευθυντή Πωλήσεων της CNP CYPRIALIFE
Γιώργος Γώγου: Τι είναι η Ασφάλιση κλάδου Ζωής & Υγείας και ποιος ο ρόλος του Ασφαλιστικού Διαμεσολαβητή
Είναι κοινώς αποδεκτό πως η ασφάλιση λειτουργεί ως ένα ‘κοινό ταμείο’ στο οποίο συνεισφέρουν οι πολλοί για να αντιμετωπιστούν οι δυσκολίες των λίγων. Ουσιαστικά είναι ένας μηχανισμός μεταβίβασης του κινδύνου.

Ένα ασφαλιστήριο ζωής είναι ο πιο εύκολος, προσιτός και αποτελεσματικός τρόπος με τον οποίο ένα άτομο μπορεί  να διαχειριστεί τις οικονομικές του υποχρεώσεις  και να διασφαλίσει το μέλλον των δικών του, αγαπημένων προσώπων. 

Είναι όμως πραγματικά αναγκαίο ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο ζωής; Πρώτα απ΄όλα, αυτό μπορεί να μας εξασφαλίσει ένα σημαντικό κεφάλαιο, παρέχοντας στα αγαπημένα μας άτομα την οικονομική δυνατότητα να συνεχίσουν με αξιοπρέπεια τη ζωή τους, όταν εμείς δεν θα βρισκόμαστε πιά κοντά τους. Θα μπορούν να ολοκληρώσουν όσα μαζί ονειρευτήκαμε για το μέλλον.

Η ασφάλιση, αποτελεί το μοναδικό μέσο προστασίας, τόσο των περιουσιακών μας στοιχείων, όσο και των μελών της οικογένειάς μας απέναντι σε κάθε λογής ατυχία ή απρόοπτο.  Ποτέ μη λες Ποτέ και αυτό μας αφορά όλους.

Έχοντας αποκτήσει τα κατάλληλα ασφαλιστήρια συμβόλαια, μπορούμε να ανταποκριθούμε σε σημαντικές ανάγκες:
•    Προστασία σε περίπτωση απώλειας ζωής, παρέχοντας τη δυνατότητα στους ανθρώπους μας να συνεχίσουν να έχουν εισόδημα.
•    Προστασία από θέματα που μπορούν να προκύψουν και αφορούν στην Υγεία.
•    Προστασία έναντι των πολύ σοβαρών ασθενειών.
•    Προστασία έναντι αναπάντεχων ατυχημάτων
•    Εξασφάλιση κεφαλαίου που θα χρησιμοποιηθεί για τις σπουδές των παιδιών
•    Δημιουργία ταμείου συνταξιοδότησης, κάτι που υποστηρίζει μία αξιοπρεπή διαβίωση στην τρίτη ηλικία, διατηρώντας  ένα επίπεδο ποιότητας ζωής κοντά σε αυτό που είχαμε κατά τα χρόνια εργασίας μας και δημιουργίας εισοδήματος. 
•    Εξασφάλιση φορολογικών απαλλαγών
•    Εξασφάλιση οικονομικής στήριξης σε περίπτωση μόνιμης ολικής ανικανότητας
 

Δεν θα συμβεί αυτό σε μένα λέμε συνήθως, αγνοώντας το Ποτέ μη λες Ποτέ
Πολλοί από εμάς, αρχικά αντιδρούμε κάπως έτσι, όταν ακούμε οτιδήποτε έχει να μας προτείνει ο Ασφαλιστικός μας Διαμεσολαβητής. 

Η αντίληψη αυτή όμως ταιριάζει περισσότερο σε αυτούς που πιστεύουν σε προλήψεις, ή σε όσους αντιμετωπίζουν την ασφάλιση ως ρουλέτα, αφήνοντας εντελώς εκτός εικόνας την ουσία της. Και η ουσία της ασφάλισης είναι η προστασία. 

Απέναντι στη μοναδική βεβαιότητα της ζωής, η ασφάλισή της είναι ο μόνος τρόπος να προστατέψεις από το άγνωστο και το απροσδόκητο τους ανθρώπους που αγαπάμε, στηρίζοντάς τους  σ’ εκείνες τις δύσκολες στιγμές που δεν θα είμαστε δίπλα  τους.

Εδώ λοιπόν ξεκινά ο σημαντικός ρόλος του Ασφαλιστικού Διαμεσολαβητή. Του εξειδικευμένου ανθρώπου – επαγγελματία που καλείται να εντοπίσει, μαζί με τον πελάτη, τις ασφαλιστικές του ανάγκες / επιθυμίες μέσω μίας αντικειμενικής (και όχι διαισθητικής ή εμπειρικής) επιστημονικής ανάλυσης αναγκών, που λαμβάνει υπόψη πέρα από ενδεχόμενους κινδύνους και τις παροχές των  κοινωνικών ασφαλίσεων. Μετά την κατάλληλη προτεραιοποίηση και ποσοτικοποίηση, προσφέρονται οι  καλύτερες δυνατές λύσεις που, τη δεδομένη στιγμή, μπορούν να στηριχθούν οικονομικά από τον πελάτη. 

Σημαντική επίσης είναι η αναθεώρηση των αναγκών σε τακτά χρονικά διαστήματα έτσι ώστε, οποιεσδήποτε διαφοροποιήσεις προκύψουν στον οικονομικό προϋπολογισμό του πελάτη, να είναι εξασφαλισμένες. Αυτή η δραστηριότητα συμπεριλαμβάνεται στην αποστολή που έχει ο Ασφαλιστικός Διαμεσολαβητής, να παρέχει ποιοτική εξυπηρέτηση στους ασφαλισμένους του. 

Στη CNP Cyprialife αναγνωρίζουμε την ευθύνη μας, ως ηγετικός Ασφαλιστικός Οργανισμός. Με άξονα τη δημιουργία ισχυρών σχέσεων εμπιστοσύνης, παρέχουμε μια μεγάλη γκάμα εξατομικευμένων προϊόντων που δίνουν λύσεις  σε  κάθε πιθανό κίνδυνο.  Είμαστε Δυνατοί, δίπλα σε κάθε μας πελάτη, για να του προσφέρουμε προστασία και σιγουριά, κάθε στιγμή. 

Γιώργος Γώγου
Διευθυντής Πωλήσεων
CNP CYPRIALIFE