Build
Ρεκόρ πώλησης στο Λονδίνο με 75 εκατομμύρια λίρες για έπαυλη Ελληνίδας designer
Architectural Digest και Evening Standard την κατέταξαν σε ένα από τα πιο καλόγουστα οικήματα της βρετανικής πρωτεύουσας
Ρεκόρ πώλησης στο Λονδίνο με 75 εκατομμύρια λίρες για έπαυλη Ελληνίδας designer
Μια επιβλητική έπαυλη, αληθινό παλάτι πουλιέται στο Λονδίνο στην υψηλή για την εποχή τιμή των 75 εκατομμυρίων βρετανικών λιρών. Αγοραστής είναι επιφανής Nιγηριανός. Η Σίσσυ Φειδά είχε την επίβλεψη και επιμέλεια του έργου από το αρχικό στάδιο, σε συνεργασία με Άγγλους αρχιτέκτονες και κατασκευαστές.

Παρά τον φόβο ότι το real estate πρόκειται να περάσει κρίση και μάλιστα σε διεθνές επίπεδο, η Γηραιά Αλβιόνα απέδειξε ότι κρατά ψηλά τη μετοχή της, ειδικά όταν πρόκειται για μια μονοκατοικία πραγματικό παλάτι.

Για τη συγκεκριμένη έπαυλη μάλιστα είχαν γίνει εκτενή αφιερώματα σε εφημερίδες και περιοδικά, όπως Architectural Digest και Evening Standard κατατάσσοντάς την σε ένα από τα πιο καλόγουστα οικήματα της βρετανικής πρωτεύουσας.

Η μονοκατοικία βρίσκεται στην 87 Avenue Road είναι συνολικής έκτασης 2.500 τ.μ, πιάνει ένα σχεδόν οικοδομητικό τετράγωνο και την υψηλή αισθητικής της υπογράφει το γραφείο της Σίσσυς Φειδά, γνωστό ως Sissy Feida Interiors.

Πρόκειται για μια πολυτελέστατη βίλα με 7 υπνοδωμάτια, 7 μπάνια, ευρύχωρα σαλόνια, εντυπωσιακούς κοινόχρηστους χώρους, χώρο βιβλιοθήκης, αίθουσα προβολής ταινιών και μια μεγάλη εσωτερική πισίνα.

«Η σχεδιαστική προσέγγιση επικεντρώθηκε στη διατήρηση της καθαρότητας και της εκλεπτυσμένης art deco κομψότητας, με ήσυχες γραμμές και συμμετρία να διαδραματίζουν κύριο ρόλο» αναφέρει η Σίσσυ Φειδά που την επιμελήθηκε.

Ένα από τα χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν στην εσωτερική διακόσμηση είναι ο περίτεχνος πολυέλαιος μήκους 13 μέτρων, που διατρέχει ένα μεγάλο μέρος των κοινόχρηστων χώρων της έπαυλης.

Η εντυπωσιακή custom-made κατασκευή, αποτελούμενη από κρύσταλλα και μπρούντζο, συναρμολογήθηκε κομμάτι-κομμάτι όπως άλλωστε και τα περισσότερα φωτιστικά της έπαυλης.

Η έντονη παρουσία του χρυσού σε διακοσμητικές λεπτομέρειες αναδεικνύει το ύφος, προσδίδοντας δυναμικότητα, ένταση και χαρακτήρα σε κάθε χώρο. Υλικά υψηλής ποιότητας και υφάσματα, έπιπλα, κεφαλάρια και χαλιά, όλα ειδικά σχεδιασμένα για το εν λόγω project, σε συνδυασμό με επιλεγμένα έργα τέχνης, δημιουργούν έναν χώρο με υψηλή αισθητική, πολυτέλεια και προσωπικότητα.

Το επιστέγασμα της πολυτέλειας είναι η μεγάλων διαστάσεων εσωτερική πισίνα αλλά και τα δωμάτια για χαλάρωση, μασάζ και λοιπές υπηρεσίες spa.

Η έπαυλη που πρόσφατα πέρασε στα χέρια διαδόχου Αραβικής βασιλικής οικογένειας στην τιμή των 75 εκατομμυρίων Βρετανικών λιρών δεν είναι το μοναδικό εντυπωσιακό έργο που επιμελήθηκε στη βρετανική πρωτεύουσα το Sissy Feida Interiors.

Αυτόν τον καιρό η Σίσσυ Φειδά ολοκλήρωσε το interior design μιας μοναδικής αισθητικής wellbeing κλινικής στην Μεγάλη Βρετανία, την Galen Clinic που πήρε το όνομά της από τον Aelius Galenus ή Claudius Galenus, έναν Ρωμαίο-Έλληνα ιατρό, συγγραφέα και φιλόσοφο ο οποίος επηρέασε τη θεωρία και την πρακτική της ιατρικής στην Ευρώπη από το Μεσαίωνα έως τα μέσα του 17ου αιώνα.

«Στόχος ήταν ο σεβασμός στην ιστορία του κτιρίου, αγκαλιάζοντας κάθε αρχιτεκτονική λεπτομέρεια. Τα δομικά στοιχεία υποβλήθηκαν σε σχολαστική αναθεώρηση, για να επιτευχθεί ένα αποτέλεσμα που εξισορροπεί το στυλ και τη λειτουργικότητα, πλήρως εναρμονισμένα με τα χαρακτηριστικά και το στυλ του κτιρίου. Αυτό αντανακλά την ατμόσφαιρα κύρους του παρελθόντος».

«Δεδομένου ότι το κτίριο προοριζόταν για ιατρική χρήση με υψηλές απαιτήσεις, ακολουθώντας αυστηρούς κανονισμούς και προδιαγραφές, είχα την ευκαιρία και την πρόκληση να σχεδιάσω εξατομικευμένες κατασκευές και έπιπλα ειδικά προσαρμοσμένα που να ικανοποιούν πλήρως τις απαιτητικές ανάγκες και προδιαγραφές της κλινικής».

«Συνεργαστήκαμε με προμηθευτές από όλη την Ευρώπη, την Αμερική, το Ηνωμένο Βασίλειο και, φυσικά, την Ελλάδα! Χειροποίητα φωτιστικά και installations φωτισμού, υφάσματα και ταπετσαρίες τοίχων που προέρχονται από τη Γαλλία και την Αμερική, σε συνδυασμό με τους καλύτερους τεχνίτες από την Ελλάδα, έδωσαν ζωή στα σχέδιά μας» αναφέρει στο Lemon Social Eye η Σίσσυ Φειδά που η δουλειά της αγαπιέται ιδιαίτερα στην Γηραιά Αλβιόνα.

Πηγή: newmoney.gr - Μαρία Λεμονιά