Σε δηλώσεις του ο διευθυντής του νοσοκομείου εξήγησε ότι το Νοσοκομείο Τροόδους είναι ένα ιστορικό νοσοκομείο, το οποίο πρέπει να λειτουργεί χωρίς εκπτώσεις και να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των κατοίκων των ορεινών περιοχών, έτσι ώστε να νοιώθουν ότι είναι ισότιμοι πολίτες και όχι πολίτες δεύτερης κατηγορίας.
Όπως είπε, το Νοσοκομείο Τροόδους εξυπηρετεί 88 κοινότητες στις περιοχές Πιτσιλιάς, Μαραθάσας και άλλων ορεινών περιοχών, ενώ υπάρχουν ακόμη και ασθενείς από Λεμεσό και Λευκωσία που εξυπηρετούνται από το Νοσοκομείο Τροόδους.
Σημείωσε ότι παρά τα πολλά προβλήματα έχουν γίνει έργα, όπως η ανακαίνιση και επέκταση του Τμήματος Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών και των Εξωτερικών Ιατρείων. Υπάρχουν ωστόσο, πρόσθεσε και πολύ πιο σημαντικά ζητήματα όπως η εκπόνηση σχεδίου ανακαίνισης του υφιστάμενου κτιρίου.
«Οι συνθήκες είναι τριτοκοσμικές και γι’ αυτό πρέπει να σταθούμε ιδιαίτερα σε αυτό το θέμα της ανακαίνισης του υφιστάμενου κτιρίου του Παθολογικού Τμήματος γιατί είναι ντροπή να επισκέπτεται και να νοσηλεύεται ο κάθε ασθενής σε αυτούς τους θαλάμους», είπε, τονίζοντας πως ως εκ τούτου προτεραιότητα είναι η ανακαίνιση και αναβάθμιση του υφιστάμενου νοσοκομείου, αλλά και η έναρξη των εργασιών για τη νέα Πνευμονολογική και Φυματιολογική Κλινική και του νέου χώρου όπου θα εγκατασταθεί ο νέος αξονικός τομογράφος, ο πανοραμικός (τομογράφος), το μηχάνημα οστεοπόρωσης και ο μαστογράφος που θα πρέπει να αγοραστεί.
«Οι γυναίκες των ορεινών περιοχών ζητούν επίμονα να έχουν και αυτές να μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτή της υπηρεσίας υγείας. Δεν μπορεί για το σύνολο των ορεινών περιοχών να μην υπάρχει μαστογράφος», σημείωσε ο διευθυντής του νοσοκομείου.
Απαντώντας σε ερώτηση ο κ. Λεμέσιος εξήγησε ότι μια άλλη μεγάλη δυσκολία που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Τροόδους είναι η στελέχωση με γιατρούς, και υποστήριξε πως στο πλαίσιο αυτό ο ΟΚΥπΥ θα πρέπει να προσφέρει επιπλέον κίνητρα σε γιατρούς για να τοποθετηθούν στο Νοσοκομείο Τροόδους.
Πηγή: ΚΥΠΕ