Όπως επίσης αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, «θα σταθούμε ανάχωμα σε κάθε προσπάθεια, η οποία μπορεί να υπονομεύσει τον δημόσιο χαρακτήρα του οργανισμού».
Σύμφωνα με τις συντεχνίες της Αρχής Τηλεπικοινωνιών, η εξαγγελία της στάσης εργασίας έρχεται ως αντίδραση στην πρόταση του οργανισμού για το μέλλον του προσωπικού. Όπως αναφέρουν, «η τελική πρόταση του οργανισμού δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή γιατί πάνω από όλα βάζει σε κίνδυνο τον δημόσιό του χαρακτήρα». Εκφράζουν δε απογοήτευση για το μήνυμα αναφορικά με το θέμα της θεσμικής καινοτομίας, το οποίο, όπως λένε, «βρίθει από ανακρίβειες».
Σύμφωνα με τις συντεχνίες, με την πρόταση για θεσμική καινοτομία που παρουσίασε ο οργανισμός, ζητά να μετεξελιχθεί αριθμός τμημάτων με τη μορφή αγοράς υπηρεσιών, προτείνει αύξηση του ποσοστού εργαζομένων ιδιωτικού δικαίου και μειωμένες κλίμακες για τις νέες προσλήψεις εργαζομένων δημοσίου δικαίου. Οι συντεχνίες διαφωνούν με όλα.
Τη διαφωνία τους εκφράζουν, επίσης, οι συντεχνίες και με τη μισθολογική αναβάθμιση που προτείνει ο οργανισμός για τους εργαζόμενους αορίστου χρόνου. Οι συντεχνίες ζητούν εφάπαξ αύξηση 5,75% επί του μηνιαίου μισθού του κάθε υπαλλήλου, καταβολή 0,5% επί του μισθού για ταμείο ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, καταβολή 0,5% επί του μισθού για ταμείο ευημερίας, συνολικές ώρες εργασίας αντίστοιχες με εκείνες του υφιστάμενου μηνιαίου προσωπικού, υπερωριακά ωφελήματα, άδειες και άδειες ασθενείας με τους ιδίους όρους, όπως το υπόλοιπο προσωπικό και δυνατότητα ανέλιξης με προαγωγές.
«Όσον αφορά την ενημέρωση στην οποία προχώρησε μια άλλη ομάδα συναδέλφων, το μόνο που μπορούμε να τους συμβουλεύσουμε είναι να ξαναδιαβάσουν το κείμενο της τελικής πρότασης του οργανισμού προσεκτικά για να αντιληφθούν ότι όλα αυτά που φαίνεται ότι κερδίζουν είναι πρόσκαιρα ενώ μακροπρόθεσμα το κέρδος μετατρέπεται σε ζημιά και οι ασάφειες είναι τόσες που βάζουν σε κίνδυνο το μέλλον του προσωπικού καθώς και του οργανισμού μας», αναφέρει ακόμα η ανακοίνωση των συντεχνιών και καταλήγει: «Θέλουμε να επισημάνουμε ότι η προσπάθεια του οργανισμού να εφαρμόσει το διαίρει και βασίλευε, δεν θα περάσει».