Την αποκάλυψη έκανε ο ίδιος σε συνέντευξη του στους «Financial Times», στην οποία μάλιστα εξηγεί πως οι εξαιρετικές επιδόσεις του Tony Blair Institute for Global Change τον αποτρέπουν από κάθε σκέψη ή πρόταση για πώληση. Εξάλλου θεωρεί πως οι μη κερδοσκοπικές (;) business του θα συνεχίσουν να παρουσιάζουν ισχυρή ανάπτυξη.
«Πλέον βρισκόμαστε σε πάνω από 30 χώρες. Προσθέσαμε άλλες εννέα χώρες πέρυσι και θα προσθέσουμε μάλλον άλλες εννέα φέτος. Οπότε έχουμε πλέον μια λίστα αναμονής για κυβερνήσεις που θέλουν να ενταχθούν στο πρόγραμμα μας», τόνισε χαρακτηριστικά στους FT.
Το ινστιτούτο Μπλερ δραστηριοποιείται στην Αφρική, τη Μέση Ανατολή, τη νοτιοανατολική Ασία και προσπαθεί να επεκταθεί περαιτέρω στην αμερικανική ήπειρο. Όμως, διαθέτει και σημαντικά project στην Ευρώπη, κυρίως στην ανατολική Ευρώπη. Ανάμεσα στους διάσημους διεθνείς συμβούλους που απασχολεί πρόσφατα προστέθηκε η πρώην πρωθυπουργός της Φινλανδίας, Σάνα Μάριν.
Η φετινή επίδοση των εσόδων στα 140 εκατ. δολάρια ουσιαστικά μεταφράζεται σε τριπλασιασμό τους σε σχέση με τα επίπεδα του 2020, όταν κυμαίνονταν στα 45 εκατ. δολάρια και σε αύξηση ύψους 16% σε σχέση με τα έσοδα του 2022. Το δε, προσωπικό του αυξάνεται συνεχώς προκειμένου να καλυφθούν οι υψηλές ανάγκες, έχοντας τετραπλασιαστεί μέσα στα τελευταία τρία χρόνια, αγγίζοντας περίπου τα 1.000 άτομα.
Ο Τόνι Μπλερ, στα 70 του χρόνια, εξακολουθεί να έχει ενεργό ρόλο στη διαχείριση του think tank και των projects που «τρέχει» καθώς και στη διατήρηση του ρόλου του στην παγκόσμια σκηνή με τακτική παρουσία του σε διεθνή φόρουμ και συνόδους, αλλά και με συναντήσεις του με πολιτικούς και επιχειρηματικούς ηγέτες. Μάλιστα, για το σκοπό αυτό, μόλις αυτή την εβδομάδα, συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, προκειμένου να συζητήσουν τον πόλεμο και την κρίση στη Λωρίδα της Γάζας.
Πηγή: Newmoney.gr