Το συνέδριο διοργάνωσε ο τομέας διατροφής του Υπουργείου Υγείας, προς στήριξη της Βιομηχανίας τροφίμων, με στόχο την ενημέρωση των καταναλωτών και επαγγελματιών ως προς την αναδιαμόρφωση των τροφίμων στην ποσότητα ζάχαρης, αλατιού και λίπους, ώστε να φθάνουν στα χέρια του καταναλωτή τρόφιμα που προάγουν την καλή υγεία.
Κύρια ομιλήτρια ήταν η Δρ Μαρία Χασαπίδου, οποία ανέλυσε τη σημασία της αναδιαμόρφωσης των τροφίμων από την Ακαδημαϊκή πλευρά, ενώ μια σειρά ομιλητών, καταξιωμένων επαγγελματιών, που συμμετείχαν στο συνέδριο, αναφέρθηκαν στο θέμα ευρύτερα. Συντονίστρια της ημερίδας ήταν η κυρία Ελίζα Μαρκίδου - συντονίστρια Διατροφής Υπουργείου Υγείας και ανώτερη Κλινική Διαιτολόγος, ενώ παρόν ήταν εκπρόσωπος των Υγειονομικών Υπηρεσιών και του Κρατικού Χημείου.
Τις ομιλίες ακολούθησε ζωντανή συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων όλων των συμμετεχόντων.
Κατόπιν της σημαντικής επιτυχίας της καθόλα άψογης διοργάνωσης της εκδήλωσης, την οποία ανέλαβε η εταιρεία Boussias Κύπρου, θα ακολουθήσουν περεταίρω συναντήσεις και ομάδες εργασίας υπό την ίδια ομπρέλα και στόχο, στο άμεσο μέλλον, με την πρώτη να έχει ήδη προγραμματιστεί για τις 26 Σεπτεμβρίου 2023.