Η «Γενί Ντουζέν» αναφέρθηκε στον Μαχμούτ Ερντέμ, πρόεδρο της «ένωσης κατασκευαστών γαλακτοκομικών προϊόντων», ο οποίος δήλωσε ότι οι παραγωγοί στα κατεχόμενα κινδυνεύουν να χάσουν την αγορά της Μέσης Ανατολής, που αποτελεί την μοναδική τους αγορά για εξαγωγές, από το «τυρί για σχάρα» της Πολωνίας και της Ουγγαρίας.
Αναφέροντας ότι οι τιμές του νωπού γάλακτος έχουν αυξηθεί τρεις φορές τους τελευταίους έξι μήνες και πως το κόστος έχει αυξηθεί κατά 52%, ο Μαχμούτ Ερντέμ σημείωσε ότι η Ουγγαρία και η Πολωνία βάζουν το «τυρί για σχάρα» στην αγορά για 5 δολάρια ενώ οι Τουρκοκύπριοι αναζητούν αγοραστές για 7 δολάρια.
Ο πρόεδρος του τουρκοκυπριακού βιομηχανικού επιμελητηρίου, Αλί Καματσίογλου, δήλωσε ότι με αυτό τον τρόπο θα σταματήσουν οι εξαγωγές χαλουμιού. Πρόσθεσε πως πριν τρία χρόνια οι τιμές του γάλακτος στα κατεχόμενα ήταν κατά 50% χαμηλότερες από τις παγκόσμιες τιμές γάλατος, αλλά ως αποτέλεσμα των λανθασμένων πολιτικών που εφαρμόστηκαν, οι τιμές σήμερα είναι πολύ υψηλότερες από πολλές ευρωπαϊκές χώρες.