Το πρόγραμμα, το οποίο η Air New Zealand αποκαλεί έρευνα βάρους επιβατών, είναι ένας τρόπος συλλογής δεδομένων σχετικά με το φορτίο βάρους και την κατανομή των αεροπλάνων, δήλωσε η αεροπορική εταιρεία.
«Ζυγίζουμε ό,τι πηγαίνει στο αεροσκάφος – από το φορτίο και τα γεύματα, μέχρι τις αποσκευές στον χώρο αποθήκευσης», δήλωσε ο Alastair James, ειδικός βελτίωσης ελέγχου φορτίου της αεροπορικής εταιρείας σε δήλωση. «Για τους πελάτες, το πλήρωμα και τις αποσκευές καμπίνας, χρησιμοποιούμε μέσο βάρος, το οποίο λαμβάνουμε από τη διεξαγωγή αυτής της έρευνας».
Ωστόσο, το βάρος είναι ένα προσωπικό δεδομένο που δεν θέλουν όλοι να αποκαλύψουν. Προκειμένου να προστατεύσει το απόρρητο των επιβατών της, η αεροπορική εταιρεία λέει ότι έχει κάνει τα δεδομένα ανώνυμα.
Οι ταξιδιώτες θα κληθούν να σταθούν σε μια ψηφιακή ζυγαριά όταν κάνουν check-in για την πτήση τους. Οι πληροφορίες σχετικά με το βάρος τους υποβάλλονται στη συνέχεια στην έρευνα, αλλά δεν θα είναι ορατές στην οθόνη του διαχειριστή.
Θα τοποθετήσουν επίσης τις αποσκευές τους σε άλλη ζυγαριά για ξεχωριστό ζύγισμα.
«Ξέρουμε ότι το να ανεβαίνεις στη ζυγαριά μπορεί να είναι τρομακτικό. Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους πελάτες μας ότι δεν υπάρχει ορατή οθόνη πουθενά. Κανείς δεν μπορεί να δει το βάρος σου, ούτε καν εμείς», είπε το στέλεχος της Air NZ.
Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η νεοζηλανδέζικη αεροπορική εταιρεία ζητά από τους επιβάτες να ανεβούν σε ζυγαριά πριν επιβιβαστούν στις πτήσεις τους. Οι επιβάτες εσωτερικού συμμετείχαν σε έρευνα το 2021, αλλά η αντίστοιχη για τους διεθνείς ταξιδιώτες καθυστέρησε λόγω της πανδημίας.
Μεταξύ των ατόμων που ενδέχεται να κληθούν να λάβουν μέρος στην έρευνα είναι εκείνοι που ταξιδεύουν με την απευθείας πτήση από το Ώκλαντ προς το αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης.
Η εμβληματική διαδρομή διάρκειας 17 ωρών ξεκίνησε το περασμένο φθινόπωρο ως βασικός άξονας της στρατηγικής της Air NZ μετά την πανδημία. Είναι επίσης μια από τις μεγαλύτερες πτήσεις στον κόσμο.
Πηγή: ΟΤ.gr