Retail
Κίνα και τεχνητή νοημοσύνη διεισδύουν στον χώρο της μόδας
Δηλώσεις του Ντανιέλ Γκρίντερ διευθύνοντος συμβούλου του οίκου μόδας Hugo Boss
Κίνα και τεχνητή νοημοσύνη διεισδύουν στον χώρο της μόδας
Η Κίνα έχει εξελιχθεί σε χώρα που καθορίζει τις παγκόσμιες τάσεις στη μόδα, αλλά και στην τεχνολογία, δήλωσε ο Ντανιέλ Γκρίντερ διευθύνων σύμβουλος του οίκου μόδας Hugo Boss.

«Οι Κινέζοι είναι πάντα ανοιχτοί στην εξερεύνηση του καινούργιου, ενώ δεν περιμένουν μόνο προϊόντα υψηλής ποιότητας από μία εμπορική ετικέτα, αλλά και μία καταναλωτική εμπειρία υψηλής ποιότητας», δήλωσε ο Γκρίντερ σε μία πρόσφατη συνέντευξή του στο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Ο οίκος μόδας Hugo Boss έχει την έδρα του στο Μέτσινγκεν της Γερμανίας ενώ απασχολεί περίπου 17.000 εργαζόμενους παγκοσμίως, προσφέροντας είδη ένδυσης για άντρες και γυναίκες, παπούτσια, αλλά και άλλα αξεσουάρ ένδυσης.

Ο Γκρίντερ ασκεί τα καθήκοντα του διευθύνοντος συμβούλου της Hugo Boss από τον Ιούνιο του 2021.

Στο μεταξύ, πληθαίνουν τα δημοσιεύματα που αναφέρουν πως η τεχνητή νοημοσύνη «απειλεί» τη μόδα, καθώς οι επιχειρήσεις ένδυσης αντικαθιστούν τα μοντέλα με Al

Ο Richard Evans, ιδρυτής της νεοφυούς επιχείρησης ευεξίας Juro Miru, επέλεξε επίσης να συμπεριλάβει κάποιες λήψεις σε μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης (Al) για να λανσάρει τον νέο του ιστότοπο ηλεκτρονικού εμπορίου, εκτός από εικόνες ρούχων που είναι τοποθετημένα σε επίπεδη επιφάνεια.

Όσο για τους αγοραστές, μπορεί να τους είναι αδύνατο να καταλάβουν αν βλέπουν ένα πραγματικό ή ψεύτικο μοντέλο. Δεν υπάρχουν σαφείς κανόνες για την δημοσιοποίηση, αν και οι εταιρείες αρχίζουν να το σκέφτονται. Το TikTok φέρεται να εργάζεται πάνω σε ένα εργαλείο που θα δίνει στους δημιουργούς έναν τρόπο να λένε αν έχουν χρησιμοποιήσει τεχνητή νοημοσύνη.

«Όταν παρουσιάζετε μια εικόνα που θα μπορούσε εύκολα να θεωρηθεί λανθασμένα ως πραγματικό πρόσωπο, νομίζω ότι θα πρέπει να αποκαλύψετε ότι πρόκειται για εικόνα που έχει δημιουργηθεί από υπολογιστή», δήλωσε ο David Danks, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Σαν Ντιέγκο, η έρευνα του οποίου μελετά τα ηθικά ζητήματα γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη.

Ο Porter παλεύει με αυτό το ερώτημα, μεταξύ άλλων. «Πώς θα μπορούσατε να το ξέρετε; Πρέπει να το πούμε; Υποτίθεται ότι πρέπει να πούμε; Υπάρχουν πολλά ερωτήματα», δήλωσε. Οι φίλοι της φαίνεται να φοβούνται την τεχνητή νοημοσύνη και της έχουν πει ότι πιστεύουν ότι θα θέσει τα μοντέλα εκτός εργασίας. «Είναι μια συνεχής συζήτηση στο τραπέζι του δείπνου για εμάς».

Πηγή: ΟΤ.gr