Συνεπακόλουθα, όπως πληροφορήθηκαν, αριθμός τυροκομείων πιστοποιημένων για το ΠΟΠ, παρασκευάζει και εμπορεύεται το προϊόν χωρίς να τηρεί συμφωνημένες προδιαγραφές, όπως προνοεί η νομοθεσία και ο ευρωπαϊκός κανονισμός.
Η συμφωνημένη ποσόστωση από την αρχή του τρέχοντος έτους ανεβάζει το αιγοπρόβειο γάλα από το 10%, στο 25%, έναντι αύξησης 30 σεντ το λίτρο, η οποία καταβάλλεται. Παρόλα αυτά, οι πωλήσεις από τους ποιμνιοτρόφους εξακολουθούν να κυμαίνονται στα ίδια λίτρα όπως και πριν.