Το δύσκολο και απαιτητικό έργο της αξιολόγησης θα πραγματοποιηθεί από την εμπλουτισμένη και έγκριτη Κριτική Επιτροπή, με εκπροσώπους των φορέων του χώρου, έμπειρα και καταξιωμένα στελέχη της αγοράς, ακαδημαϊκούς και εμπειρογνώμονες.
Τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής επιλέγονται με κριτήριο το επαγγελματικό και επιστημονικό τους υπόβαθρο, καθώς και την εμπειρία και εξειδίκευσή τους ,σε σχέση με το αντικείμενο των βραβείων και των επιμέρους κατηγοριών βράβευσης.
Η Προεδρία των Cyprus Estia Awards 2023 θα είναι «τριπλή»:
• Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης - Γενικός Διευθυντής / Director General ΠΑΣΥΞΕ.
• Αλέξανδρος Τσιοτίνης - Executive Chef / Owner CTC urban gastronomy.
• Εύη Χιώτη - Chef / Culinary Consultant Jury at International Taste Institute Brussels.
Τα υπόλοιπα σημαντικά πρόσωπα που απαρτίζουν την Κριτική Επιτροπή:
• Αριάδνη Αδαμίδου - Director of Culinary Development Elysian Plant Based Kitchen Bar.
• Άρτεμις Αριστείδου - Founder / Creative Director Fresh Events.
• Χριστίνα Αυξεντίου - Εκπρόσωπος Λευκωσίας Συνδέσμου Αρχιμαγείρων Κύπρου.
• Γιάννος Γρηγορίου - Διευθυντής Τροφίμων & Ποτών Muskita Hotels.
• Γιώργος Δαμιανός - Continental Director Europe South (WACS).
• Ιωάννης Ιωάννου - Ιδιοκτήτης γαλλικού γαστρονομικού εστιατορίου La Maison Fleurie / Λέκτορας στο κολλέγιο Ξενοδοχειακών και Τουριστικών επαγγελμάτων Μεσόγειος.
• Μαριλένα Ιεροδιακόνου - Founder & Managing Director Out of the Blue Creative Communications.
• Γιώργος Κασσιανός - Training Quality Manager Thanos Hotels / Πρόεδρος Παγκύπριου Συνδέσμου Οινοχόων – Cyprus Sommelier Association.
• Dr Konstantinos Konstantinou - PR Manager (Tocayo Restaurant / Rokoko Kitchen & Bar / Rokoko Forno / Hangry Ghost) Espeventus Ltd.
• Κυριάκος Κυριάκου - Gastronomy & HORECA Industry Expert.
• Φάνος Λεβέντης – Chef/ Γενικός Γραμματέας ΠΑ.Σ.Ι.Κ.Α. (ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΑΝΑΨΥΧΗΣ).
• Μάριος Νικολάου - CEO / Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής PNS Restaurants Ltd.
• Μιχάλης Παναγίδης - Γενικός Διευθυντής /CEO Σκλαβενίτης Κύπρου Λτδ.
• Παναγιώτης Παπακώστας - Executive Chef of Golden Bay Beach Hotel.
• Σάββας Σάββα - Εκτελεστικός Αρχιμάγειρας / Executive Chef Amathina Luxury Hotels / Amathus Beach Hotel.
• Λένα Τσουκαλά - Chief Editor Lifestyle website www.madamelefo.com.
• Περικλής Χριστοφορίδης - Ιδιοκτήτης του “Παντοπωλείου – Καλή Όρεξη“ ESQUIRE HOLDING LTD.
• Φλώρα Χριστοφόρου - Διευθύντρια Τμήματος Μάρκετινγκ TEMPO BEVERAGES CYPRUS.
Τα Cyprus Estia Awards στηρίζουν:
Υπό την αιγίδα: Cyprus Chefs Association (Σύνδεσμος Αρχιμαγείρων Κύπρου)
Χρυσός Χορηγός: Σκλαβενίτης.
Χορηγοί: Blue Island, Buondi Craft
Με την Υποστήριξη: Leon Beer Cyprus, Οίνου Γη-Κτήμα Βασιλειάδη / Oenou Yi-Ktima Vassiliades.
Χορηγός Τεχνολογίας: Tabs And Spaces.
Οπτικοακουστική Υποστήριξη: CONEQ Cyprus .
Είστε έτοιμοι να υποβάλετε τις υποψηφιότητές σας;
Περισσότερες πληροφορίες στο https://estiaawards.cy