Η διοργάνωση υλοποιήθηκε από τον ως άνω Οργανισμό και την Ισπανική Συνομοσπονδία Ενώσεων Παραγωγών και Εξαγωγέων Φρούτων και Λαχανικών, με την υποστήριξη του ισπανικού Υπουργείου Γεωργίας, Αλιείας και Τροφίμων και του Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου και Επενδύσεων.
Την έκθεση εγκαινίασε το μεσημέρι της 6ης Οκτωβρίου 2022, ο Ισπανός Υπουργός Γεωργίας, Αλιείας και Τροφίμων, Luis Planas.
Σύμφωνα με τα στοιχεία των διοργανωτών, στις οκτώ πτέρυγες της έκθεσης, συνολικής επιφάνειας 55.000 τ.μ., ο αριθμός των εκθετών πλησίασε τους 1.800 από 55 χώρες.
Συμμετείχαν εταιρείες που κάλυπταν όλο το φάσμα του κλάδου, από την παραγωγή έως τη συσκευασία και τη διανομή των φρούτων και λαχανικών.
Οι αρχικές εκτιμήσεις των διοργανωτών αναφέρουν πάνω από 90.000 επαγγελματίες επισκέπτες, σε 18 κλάδους του τομέα φρούτων και λαχανικών από 133 χώρες.
Από την Ισπανία συμμετείχαν, πέραν των επιχειρήσεων του κλάδου νωπών, όλες οι περιοχές και Αυτόνομες Κοινότητες με σημαντική παραγωγή φρούτων και λαχανικών, με μεγάλα περίπτερα από τις Μούρθια, Βαλένθια και Καταλονία.
Μεγάλες συμμετοχές με εθνικά περίπτερα πραγματοποίησαν η Ελλάδα, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ολλανδία, το Ην. Βασίλειο, το Βέλγιο, η Πορτογαλία, η Γερμανία, η Σερβία, ενώ αρκετά μεγάλες ήταν οι εθνικές συμμετοχές των Κολομβίας, Η.Π.Α., Ν. Κορέας, Περού, Χιλής, Ν. Αφρικής και Ινδίας. Αυξημένες ήταν και οι φετινές αφρικανικές συμμετοχές από Κένυα, Γουινέα και Ακτή Ελεφαντοστού.
ΠΗΓΗ: FOODReporter Ελλάδος