Αναδιαμορφώνοντας την κουζίνα του εξ ολοκλήρου σε plant-based μετά την πανδημία, έγινε το πρώτο vegan εστιατόριο που έλαβε τρία αστέρια Michelin.
«Μετά την πανδημία, δεν ήθελα να ανοίξω το ίδιο εστιατόριο», είπε ο Humm σε συνέντευξή του στους FT.
«Αν μπορούμε να δείξουμε τις δυνατότητες κατανάλωσης τροφών φυτικής προέλευσης σε αυτό το περιβάλλον, αυτό θα μπορούσε να ανοίξει πολλές πόρτες για να ακολουθήσουν και άλλοι».
Το πλήρες μενού 11 πιάτων στο Eleven Madison τον Οκτώβριο κοστίζει 365 δολάρια και περιλαμβάνει ζυμαρικά σελτούλα στον ατμό με σαλάτα και αβοκάντο, ζωμό ντομάτας με τόφου και λεμόνι βερμπένα, καλαμπόκι με ρύζι και μανιτάρια chanterelle και ψητή κολοκύθα με πιπέρι poblano και σεϊτάν.
Πέρυσι, οι κριτές του οδηγού απένειμαν ένα αστέρι στο εστιατόριο ONA ( Origine Non Animale ), με επικεφαλής την σεφ Claire Vallée. Ήταν το πρώτο vegan εστιατόριο στη Γαλλία που έλαβε ένα αστέρι Michelin. Είναι προσωρινά κλειστό.
Ο Gwendal Poullennec, Διευθυντής των Michelin Guides, δήλωσε στους FT ότι «η κατάταξη τριών αστέρων του Eleven Madison θα ενθαρρύνει τους νέους σεφ να «τονίσουν τη σημασία της βιωσιμότητας και να εμπνεύσουν σημαντικές αλλαγές στο γαστρονομικό τοπίο».
ΠΗΓΗ: Hotel & Restaurant Daily Ελλάδος