Το σύστημα περιλαμβάνει μια έξυπνη κάμερα, συνδεδεμένη με μια ζυγαριά, η οποία είναι εγκατεστημένη κοντά στον κάδο απορριμμάτων της εγκατάστασης.
Το προσωπικό κρατά κάτω από την κάμερα τα τρόφιμα που προορίζονται για τον κάδο.
Το σύστημα αναγνωρίζει αυτόματα τι είδους φαγητό πετιέται, σε ποια ποσότητα και ποια ώρα της ημέρας.
Ο αλγόριθμος τεχνητής νοημοσύνης (AI) παρέχει στη συνέχεια δεδομένα που βοηθούν το εστιατόριο να παρακολουθεί ακριβώς τι και πόσο φαγητό πετιέται και γιατί.
Η λύση παρέχει στους οργανισμούς φιλοξενίας μια πλήρη εικόνα για τα απορρίμματα τροφίμων τους και τους βοηθά να μειώσουν τα απόβλητά τους στο μισό.
ΠΗΓΗ: Hotel & Restaurant Daily Ελλάδος