Ο αριθμός των χρηστών, που δέχθηκαν επίθεση από κακόβουλο λογισμικό, το οποίο συλλέγει ευαίσθητα δεδομένα και διαδίδεται προσποιούμενο κάποιο από τα πιο δημοφιλή ηλεκτρονικά παιχνίδια, έχει αυξηθεί κατά 13% σε σύγκριση με το πρώτο εξάμηνο του 2021.
Στην προσπάθειά τους να εγκαταστήσουν δωρεάν, από αναξιόπιστες πηγές, ηλεκτρονικά παιχνίδια, που είχαν κυκλοφορήσει πρόσφατα, οι gamers στην πραγματικότητα κατέβαζαν κακόβουλο λογισμικό, χάνοντας τους λογαριασμούς τους, ακόμη και τα στοιχεία πληρωμής τους.
Αυτά αποτελούν μερικά από τα ευρήματα της νέας αναφοράς της Kaspersky, σχετικά με τις απειλές που σχετίζονται με τα ηλεκτρονικά παιχνίδια.
Όσον αφορά την Ελλάδα, από την 1η Ιουλίου 2021 έως τις 30 Ιουνίου 2022 εντοπίστηκαν 855 μοναδικά αρχεία, που επιχείρησαν να μιμηθούν δημοφιλή παιχνίδια, όπως το Minecraft (με 196 μοναδικούς χρήστες να έχουν πέσει θύμα), το FIFA (118 χρήστες) και το Call of Duty (63 χρήστες).
Σε αντίθεση με τη γενική τάση, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2022, μειώθηκε στην Ελλάδα ο αριθμός των χρηστών, που δέχθηκαν επίθεση μέσω gaming απειλών κατά 40%.
Κατά βάση, ο τύπος αρχείων που αξιοποιείται για την εξαπάτηση των Ελλήνων χρηστών είναι downloader, αντιπροσωπεύοντας σχεδόν τα δύο τρίτα του συνόλου των απειλών (69%), ενώ σημαντικός είναι και ο αριθμός των αρχείων Trojan, τα οποία αποτελούν σχεδόν το 9% των συνολικών απειλών.
ΠΗΓΗ: NetFax Ελλάδος