Προς τιμήν της Παγκόσμιας Ημέρας Ασφάλειας των Τροφίμων, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας θα πραγματοποιήσει δύο συζητήσεις με θέμα «Ασφαλέστερα Τρόφιμα, Καλύτερη Υγεία». Σήμερα στις 7 Ιουνίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας Τροφίμων. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αποφάσισε, λοιπόν, να την τιμήσει με δύο συζητήσεις με θέμα «Ασφαλέστερα Τρόφιμα, Καλύτερη Υγεία». Σύμφωνα με το Food Safety, η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί από εκπροσώπους της ΠΟΥ, του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών (FAO) και της Επιτροπής Codex Alimentarius . Το πρώτο μισό της εκδήλωσης θα περιλαμβάνει μια συντονισμένη συζήτηση σε πάνελ και συνεδρία ερωτήσεων και απαντήσεων σχετικά με την ανάγκη μετασχηματισμού των συστημάτων τροφίμων για την επίτευξη καλύτερων αποτελεσμάτων για την υγεία.
Το δεύτερο μισό της εκδήλωσης θα περιλαμβάνει, επίσης, συζήτηση σε πάνελ με συντονιστή και συνεδρία ερωτήσεων και απαντήσεων. Το πάνελ θα διερευνήσει πώς διαφορετικοί παράγοντες σε όλη την αλυσίδα εφοδιασμού τροφίμων διασφαλίζουν τη βιώσιμη παραγωγή και κατανάλωση ασφαλών τροφίμων σε διαφορετικά περιβάλλοντα για τη βελτίωση των αποτελεσμάτων για την υγεία. Το πάνελ αποτελείται από ρυθμιστικούς υπαλλήλους για την ασφάλεια των τροφίμων, εκπροσώπους μη κερδοσκοπικών οργανισμών και ακαδημαϊκούς από τις χώρες Χιλή, Γκάνα, Σιγκαπούρη και Ινδία.
Δωρεάν Webinar του ΠΟΥ για την Ασφάλεια Τροφίμων
Ο ΠΟΥ (Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας) εστιάζει στην ασφάλεια των τροφίμων για τον τρίτο κύκλο των Ομιλιών για την Υγεία από σήμερα έως τις 9 Ιουνίου, που διοργανώνονται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας των Τροφίμων. Οι διάλογοι θα είναι διαδικτυακοί και εκτείνονται σε τρεις ημέρες, με ειδικούς από όλο τον κόσμο για τρέχοντα και αναδυόμενα θέματα στην ασφάλεια των τροφίμων, με στόχο την αύξηση της ευαισθητοποίησης και την ενθάρρυνση διαφόρων ενδιαφερομένων να συζητήσουν και να συζητήσουν μια σειρά θεμάτων για την υγεία και την ασφάλεια των τροφίμων.
Όπως αναγράφεται και στην ιστοσελίδα του FAO, oι αγορές παραδοσιακών τροφίμων είναι μοναδικά περιβάλλοντα όπου εκατομμύρια άνθρωποι έχουν πρόσβαση σε θρεπτικά τρόφιμα καθημερινά σε όλο τον κόσμο. Αυτές οι αγορές αντιπροσωπεύουν το μεγαλύτερο μερίδιο διανομής φρέσκων τροφίμων σε χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος (LMICs), τρόφιμα που είναι απαραίτητα για βελτιωμένα διατροφικά αποτελέσματα στις κοινότητες που εξυπηρετούν. Ταυτόχρονα, η επιβάρυνση για την υγεία των μη ασφαλών τροφίμων κατανέμεται άνισα μεταξύ των χωρών, με τις μεγαλύτερες επιπτώσεις στις φτωχότερες.
Η βαθύτερη κατανόηση των παραδοσιακών αγορών είναι απαραίτητη για τη διαχείριση κινδύνων των τροφιμογενών κινδύνων. Αυτό το διαδικτυακό σεμινάριο, που διοργανώθηκε από την Παγκόσμια Συμμαχία για Βελτιωμένη Διατροφή (GAIN), θα συζητήσει τρόπους για τη δημιουργία ενός ευνοϊκού περιβάλλοντος για την καλύτερη υιοθέτηση νέων εργαλείων και προσεγγίσεων για τη βελτίωση της ασφάλειας των τροφίμων στις παραδοσιακές αγορές που μπορούν να συμβάλουν στη μείωση του βάρους των τροφιμογενών ασθενειών.
Η παρακολούθηση του σεμιναρίου είναι δωρεάν και μπορείτε κι εσείς να γίνετε μέρος της με μια απλή εγγραφή εδώ.