Στόχος η αύξηση της επισκεψιμότητας στο Περιφερειακό Μουσείο Αγροτικής ζωής
Αναβιώνει η παρουσίαση παραδοσιακών επαγγελμάτων σε Δρούσεια και Αρόδες. Σύμφωνα με ανακοίνωση, η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου συνεχίζοντας τις προσπάθειες προώθησης της υπαίθρου της επαρχίας και με στόχο την αύξηση της επισκεψιμότητας στο Περιφερειακό Μουσείο Αγροτικής ζωής Ακάμα στην Δρούσεια και Κέντρο πληροφόρησης Γεωλογίας και Παλαιοντολογίας Ακάμα στις Αρόδες, έχει προγραμματίσει για τους επόμενους 4 μήνες δωρεάν ξεναγήσεις καθώς και ζωντανή παρουσίαση παραδοσιακών τεχνών και επαγγελμάτων.
Στην περίπτωση του Μουσείου Δρούσειας, αδειούχος ξεναγός θα παρευρίσκεται στον χώρο κάθε Σάββατο από τις 09.30-13.00 ώστε να παρέχει ξενάγηση, επεξηγήσεις καθώς και γενική πληροφόρηση τόσο στην ελληνική όσο και στην αγγλική γλώσσα ενώ παράλληλα επαγγελματίες παραδοσιακών τεχνών και επαγγελμάτων της περιοχής, με την στήριξη του Υφυπουργείου Τουρισμού θα επιδεικνύουν τις δεξιότητες τους και ζωντανά θα παράγουν πολιτισμό.
Στο Κέντρο πληροφόρησης Γεωλογίας και Παλαιοντολογίας Ακάμας στις Αρόδες, ο λειτουργός του κέντρου καθ’ όλο το ωράριο λειτουργίας του χώρου ( ενδεικτικά Δευτέρα –Παρασκευή 10.00-17.00, Σάββατο 10.00-14.30) θα παρέχει ξενάγηση στους επισκέπτες και θα μοιράζεται μαζί τους πληροφόρηση για τον μαγικό κόσμο της Κυπριακής Γεωλογίας και Παλαιοντολογίας.
Στο πλαίσιο αυτό η ΕΤΑΠ Πάφου, καλεί τόσο τους ντόπιους όσο και ξένους επισκέπτες καθώς και τους μόνιμους κατοίκους να επισκεφθούν τα μοναδικά αυτά σημεία αναφοράς όχι μόνο τα Σάββατα αλλά οποιαδήποτε ώρα και μέρα λειτουργίας τους και να γνωρίσουν από κοντά την πανέμορφη ευρύτερη περιοχή Λαόνα –Ακάμα . Η είσοδος στα κέντρα είναι ελεύθερη για όλους.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να επικοινωνούν απευθείας με τα Κέντρα (Δρούσεια 26332056, ksdrousias@cytanet.com.cy) (Αρόδες 9962811 info@akamasgeocenter.com) www.visitpafos.org.cy
Αξίζει να σημειώσουμε πως η όλη προσπάθεια εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής του Υφυπουργείου Τουρισμού και των φορέων της Πάφου για ανάδειξη της υπαίθρου, προώθηση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών και επαναφοράς της σε ρυθμούς βιώσιμης ανάπτυξης.