Ο Μάιος είναι ο μήνας των φεστιβάλ και στο γραφικό Rovinj της Κροατίας, στις 5 με 8 Μαΐου του 2022 επιστρέφει το Weekend Food Festival.
Εκεί θα βρίσκονται και κορυφαία αστέρια της μαγειρικής από όλο τον κόσμο, όπως ο θρυλικός τριάστερος σεφ, Massimo Bottura, ο έτερος τριάστερος, Dabiz Muñoz, από το εντυπωσιακό DiverXO της Μαδρίτης, ο Rasmus Munk από το εκπληκτικό δανέζικο Alchemist, η αγαπημένη σεφ της Σλοβενίας και καλύτερη γυναίκα σεφ του κόσμου το 2017, Ana Roš.
Το τετραήμερο φεστιβάλ περιλαμβάνει πάνελ και συζητήσεις για την κροατική κουζίνα, τη θέση της γυναίκας στην κουζίνα, την αριστεία στον ξενοδοχειακό τομέα και τη σημασία των δημοσίων σχέσεων στη γαστρονομία, καθώς και τον διαγωνισμό Startup FoodTech, με startups που συμβάλλουν στην επίλυση των προκλήσεων του κλάδου του φαγητού και της φιλοξενίας.
Θα παρουσιαστούν, επίσης, masterclasses για το ψωμί, το κρασί, το ελαιόλαδο, τη σοκολάτα, τον καφέ και το τζιν, ενώ στις πολυαναμενόμενες στιγμές, σημειώνονται το εορταστικό δείπνο «Δάσος» της Ana Roš, στην ομάδα της οποίας περιλαμβάνεται η καλύτερη σεφ ζαχαροπλαστικής στον κόσμο, Maša Salopek και το μενού για το closing Gala Dinner του Αυστριακού σεφ, Paul Ivić, που θα είναι αποκλειστικά χορτοφαγικό.