Εντατικούς ελέγχους στην αγορά για το χαλλούμι ξεκίνησε η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Εμπορίου σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς του Υπουργείου Γεωργίας. Σύμφωνα με πληροφορίες του Retail, μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί περισσότεροι από 40 έλεγχοι στην αγορά, σε παγκύπρια κλίμακα και τα δείγματα που έχουν ληφθεί, στάληκαν για αναλύσεις στο Κρατικό Χημείο.
Τα αποτελέσματα των αναλύσεων, θα πιστοποιούν, μεταξύ άλλων, και τις ποσοστώσεις αγελαδινού και αιγοπρόβειου γάλακτος που χρησιμοποιήθηκαν στην παρασκευή του προϊόντος και κατά πόσο αυτές, ανταποκρίνονται στα πρότυπα ΠΟΠ.
Υπενθυμίζουμε, ότι μέχρι το 2024 η ποσότητα του αιγοπρόβειου γάλακτος που θα πρέπει να περιέχεται στο χαλλούμι, θα πρέπει να ανέρχεται στο 25%.