H Jeong Kwan πήρε το βραβείο Icon Award
Η βουδίστρια Jeong Kwan, η οποία ασπάζεται τη φιλοσοφία της vegan κουζίνας των κορεατικών ναών, αναδείχθηκε νικήτρια του βραβείου Icon Award, στην τελετή απονομής των βραβείων των 50 Καλύτερων Εστιατορίων της Ασίας 2022.
Η Νοτιοκορεάτισσα μοναχή ψηφίστηκε από περισσότερους από 300 ειδικούς σε όλη την Ασία, για τη φιλοσοφική προσέγγιση στη μαγειρική, με άψογα φτιαγμένα πιάτα, που αντικατοπτρίζουν έμφυτη δημιουργικότητα, τεχνική και βαθύ σεβασμό για τα εποχιακά υλικά.
Παρά το γεγονός ότι ζει μια ταπεινή ζωή στο Baekyangsa, έναν ναό του 7ου αιώνα που βρίσκεται στο Εθνικό Πάρκο Naejangsan της Νότιας Κορέας, η Kwan έχει αναγνωριστεί σε όλο τον κόσμο για την ολιστική προσέγγισή της στην κουζίνα.
Πρώτα μάγεψε τον Eric Ripert του εστιατορίου Le Bernardin της Νέας Υόρκης, πριν ακόμη εμφανιστεί σε ένα επεισόδιο της σειράς «Chef’s Table» του Netflix το 2017, ενώ κέρδισε τον σεβασμό μερικών από τους καλύτερους σεφ του κόσμου, όπως του René Redzepi του Noma.
Στην ηλικία των 17 ετών, πριν από 40 χρόνια, η «φιλόσοφος σεφ», όπως έγραψαν γι΄αυτήν οι New York Times, μπήκε σε ένα βουδιστικό μοναστήρι και αφιερώθηκε στις παραδόσεις και στις μαγειρικές τεχνικές.
Υιοθέτησε τις βουδιστικές αρχές για την μηδενική σπατάλη και την υγιεινή διατροφή και ξεκίνησε να μαγειρεύει χωρίς κρέας, ψάρι, γαλακτοκομικά, σκόρδο και κρεμμύδια, εκμεταλλευόμενη τα λαχανικά που καλλιεργεί στον κήπο της.
Αποδεχόμενη το βραβείο, είπε: «Είναι μεγάλη μου τιμή κι ελπίζω το βραβείο να αυξήσει την ευαισθητοποίηση για το μοναστηριακό φαγητό και να προωθήσει περαιτέρω την κορεατική κουζίνα σε όλο τον κόσμο. Γνωρίζω τις δυσκολίες που προκαλεί η πανδημία και ελπίζω ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί, ώστε να μπορέσουμε να ξανασυναντηθούμε για να μοιραστούμε φαγητό και θετική ενέργεια».
ΠΗΓΗ: Hotel & Restaurant Daily Ελλάδος