20% πάνω φέτος, λέγει ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών
Ακριβότερο κατά 20% θα είναι φέτος το πασχαλινό τραπέζι σε σύγκριση με πέρσι, σύμφωνα με στοιχεία του Κυπριακού Συνδέσμου Καταναλωτών.
Σε δηλώσεις του στο Retail, o Πρόεδρος του Συνδέσμου, Μάριος Δρουσιώτης, ανέφερε ότι «τα κρέατα και οι παραδοσιακές φλαούνες, τα δυο βασικά προϊόντα, που αποτελούν το πασχαλινό τραπέζι, παρουσιάζουν συνολικά μια αύξηση της τάξεως του 20%.
Όπως είπε, «τα κρέατα ( αρνίσιο, χοιρινό, κοτόπουλο, βοδινό και κουνέλι ), ως ξεχωριστή κατηγορία, καταγράφουν φέτος αύξηση 21% στις τιμές πώλησης, σε σχέση με το 2021».
Ο κύριος Δρουσιώτης διευκρίνισε ότι «η τιμή του αρνίσιου κρέατος κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα με πέρσι στις υπεραγορές, ωστόσο στα κρεοπωλεία η τιμή είναι αυξημένη κατά 2 ευρώ το κιλό».
Δεν απέκλεισε, μάλιστα, το ενδεχόμενο να υπάρξουν μειώσεις στην τιμή του αρνίσιου κρέατος αυτήν την εβδομάδα στις υπεραγορές, υπό την μορφή προσφορών.
Σημείωσε, επίσης, ότι μια αύξηση της τάξεως του 40%, που παρουσιάζεται στο χοιρινό κιμά, οφείλεται στο γεγονός ότι κατά την περσινή περίοδο το συγκεκριμένο προϊόν διατίθετο στις προσφορές.
«Οι καταναλωτές αγοράζουν λιγότερες ποσότητες»
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Κυπριακού Συνδέσμου Καταναλωτών, οι καταναλωτές, ιδιαίτερα αυτή τη δύσκολη για τα πορτοφόλια τους περίοδο, λόγω των αυξήσεων σε καύσιμα και ηλεκτρική ενέργεια, αγοράζουν λιγότερες ποσότητες σε σύγκριση με πέρσι, για να αντισταθμίσουν τις αυξήσεις στις τιμές.