Retail
Στη δυσπραγία των παραγωγών οφείλεται η σταθερή τιμή του αρνιού
Στη δυσπραγία των παραγωγών οφείλεται η σταθερή τιμή του αρνιού

Θα χάσουμε την ντόπια παραγωγή, προειδοποιούν οι κρεοπώλες

Στην αδυναμία των αιγοπροβατοτρόφων να συντηρήσουν τα ζώα τους, λόγω του αυξημένου κόστους, οφείλεται η σταθερή, σε σύγκριση με πέρυσι, τιμή του αρνιού, σε αντίθεση με το χοιρινό και τα κοτόπουλα, που οι τιμές τους παρουσιάζουν αύξηση κατά 20% και 25%, αντίστοιχα. Όπως εξήγησε στο Retail, o Γραμματέας  της Ομάδας Παραγωγών Αιγοπροβατοτρόφων, Γιώργος Δημητρίου, «οι παραγωγοί, στην προσπάθεια τους να μειώσουν το κόστος παραγωγής, για  να μπορέσουν να ζήσουν τις οικογένειες τους, αναγκάζονται να ξεπουλάνε τα αρνιά μόλις γίνουν 20 κιλά, ενώ σε πολλές περιπτώσεις ρευστοποιούν ακόμη και τις μανάδες, τις οποίες, λογικά,  θα έπρεπε να κρατήσουν». Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Κρεοπωλών, Κώστας Λειβαδιώτης, τόνισε ότι «αν αυτή η κατάσταση συνεχιστεί, θα φτάσουμε στο σημείο να εξαφανιστεί η ντόπια παραγωγή και να έχουμε μόνο εισαγόμενα».
  • retail
  • Κώστας Λειβαδιώτης
  • Γραμματέας
  • Ομάδας Παραγωγών Αιγοπροβατοτρόφων
  • Γιώργος Δημητρίου
  • Πρόεδρος Συνδέσμου Κρεοπωλών