«Τα Yπουργεία Εμπορίου και Γεωργίας θα πρέπει άμεσα να ξεκινήσουν του ελέγχους για το χαλλούμι ΠΟΠ και τότε θα δούμε εάν οι ποσοστώσεις αγελαδινού και αιγοπρόβειου γάλακτος, που χρησιμοποιήθηκαν στην παρασκευή του προϊόντος, ανταποκρίνονται στα πρότυπα».
Αυτό ανέφερε, μιλώντας στο Retail, ο Πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Αιγοπροβατοτρόφων, Σωτήρης Καδής, τονίζοντας ότι «μέχρι το 2024 η ποσότητα του αιγοπρόβειου γάλακτος στο χαλλούμι θα πρέπει να είναι στο 25% και το 2025 θα πρέπει να ανέλθει στο 50% για να εκπληρώνει τα κριτήρια ΠΟΠ».
Πρόσθεσε, επίσης, ότι «για να παραχθούν οι απαραίτητες ποσότητες αιγοπρόβειου γάλακτος και να μην δημιουργηθεί πρόβλημα επάρκειας, θα πρέπει να στηριχθούν οι αιγοπροβατοτρόφοι και παράλληλα να αυξηθεί η τιμή του γάλακτος, που προμηθεύουν τις βιομηχανίες, από 68 σεντ το λίτρο που είναι σήμερα, σε 90 σεντ».
Σε αντίθετη περίπτωση, σημείωσε, ο κλάδος της αιγοπροβατοτροφίας θα περιέλθει σε μαρασμό, καθώς οι επαγγελματίες του χώρου δεν θα μπορούν να ανταπεξέλθουν στο αυξημένο κόστος παραγωγής και ενέργειας.