Hospitality & Tourism
Louis XIII: Η πιο ακριβή πίτσα στον κόσμο
Louis XIII: Η πιο ακριβή πίτσα στον κόσμο

Κοστίζει πάνω από 10.000 ευρώ

Με συνολική αξία, που ξεπερνά τα 10.000 ευρώ, η πίτσα Louis XIII, που σερβίρει ο σεφ Renato Viola, στο Σαλέρνο της Ιταλίας, έχει κερδίσει τον τίτλο της πιο ακριβής πίτσας στον κόσμο. Ο Renato Viola είναι ένας μάστερ της πίτσας, μέλος της Ιταλικής Ομάδας Ακροβατικής Πίτσας (Italian Acrobatic Pizza Team) και θεωρείται ένας από τους πιο διάσημους σεφ πίτσας στον κόσμο. Η πίτσα, που έχει διάμετρο 20 εκατοστών, περιέχει τρία διαφορετικά είδη από εκλεκτό χαβιάρι, έναν ολόφρεσκο αστακό Νορβηγίας και επτά διαφορετικά τυριά. Τα συστατικά, η προετοιμασία και η τέχνη του master pizzaiolo συμβάλλουν σε ένα απόλυτο γαστρονομικό θαύμα του Λουδοβίκου ΙΓ’. Όποιος την παραγγείλει μέσω της ιστοσελίδας του Ιταλού σεφ, απολαμβάνει μια ιδιαίτερη εμπειρία στο σπίτι του, που ετοιμάζει ο ίδιος ο σεφ μαζί με έναν σομελιέ και έναν ακόμη σεφ, που προετοιμάζει τα επώνυμα συστατικά της πίτσας, που προέρχονται από τη Γαλλία και την Ιταλία. Χρησιμοποιούνται αποκλειστικά Mozzarella di bufala, από γάλα ιταλικών βουβαλιών, που δίνει στην πίτσα μια χαρακτηριστική μαστιχωτή υφή, ο αστακός γίνεται φλαμπέ με κονιάκ, το χαβιάρι είναι υψηλής ποιότητας, ενώ το ροζ αλάτι που χρησιμοποιείται διαλέγεται με το χέρι από τον ποταμό Murray. Επιπλέον, η ζύμη για τη βάση της πίτσας απαιτεί 72 ώρες ωρίμανσης. Εκτός από τα μαχαιροπίρουνα και τα σερβίτσια, η πίτσα από… χρυσάφι συνοδεύεται με exclusive pairing, που περιλαμβάνει κονιάκ Remy Martin Cognac Louis XIII, μία σαμπάνια Champagne Krug Clos Du Mesnil 1995 και ένα μπράντι Cardenal Mendoza Sanchez Charter Real Romate Finos. ΠΗΓΗ: Hotel & Restaurant Daily Ελλάδος
  • TOP STORY
  • Hospitality
  • Ιταλία
  • Louis XIII
  • η πιο ακριβή πίτσα στον κόσμο
  • Renato Viola
  • Σαλέρνο