Retail
Η πρώτη έκθεση κρασιού και ζιβανίας στην Κοίλη
Η πρώτη έκθεση κρασιού και ζιβανίας στην Κοίλη

Συμμετείχαν οινοποιεία της ευρύτερης περιοχής Πάφου

Η πρώτη έκθεση κρασιού και ζιβανίας πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Περιφερειακό Εκπαιδευτικό Κέντρο Αγροτικών Επαγγελμάτων και Παραδοσιακών Προϊόντων στην Κοίλη. Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν κρασί και ζιβανία από οινοποιεία της ευρύτερης περιοχής, ενώ ενημερώθηκαν για τον ορθό τρόπο σερβιρίσματος του κρασιού και για τις γηγενείς ποικιλίες της Κύπρου. Ο αγροτικός τομέας, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η Έπαρχος Πάφου Μαίρη Λάμπρου, διέρχεται μια δύσκολη περίοδο αφού την οικονομική κρίση της προηγούμενης δεκαετίας διαδέχθηκε η πανδημία του κορωνοϊού, ενώ τα ακραία καιρικά φαινόμενα γίνονται ολοένα πιο συχνά, ως αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής. Επεσήμανε ακόμη πως ο αμπελοοινικός τομέας θεωρείται ως ένας σημαντικός πυλώνας ανάπτυξης που μπορεί να οδηγήσει στην πλήρη ανάκαμψη του ευρύτερου αγροτικού τομέα. «Το αρμόδιο Υπουργείο Γεωργίας, πρόσθεσε, παρακολουθεί τις εξελίξεις της αμπελοοινικής αγοράς και παρεμβαίνει στοχευμένα με διάφορα μέτρα στήριξης των αμπελουργών και οινοποιητικών επιχειρήσεων». Η διοργάνωση της έκθεσης αναδεικνύει τη συνεπή διαδρομή της ποιότητας που έχουν να επιδείξουν οι οινοπαραγωγοί της Επαρχίας Πάφου, με συστηματική προσπάθεια και προβολή, το κρασί και η ζιβανία μπορούν να αποτελέσουν ένα σημαντικό μοχλό για περαιτέρω ανάπτυξη της Επαρχίας. Εξάλλου η κ. Λάμπρου υπογράμμισε πως η μέτρια κατανάλωση κρασιού έχει ωφέλιμη επίδραση στην υγεία εφόσον το κρασί έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες, προστατεύοντας από ορισμένες μορφές καρκίνου, ενώ μειώνει την κακή χοληστερίνη. Όσο για την ζιβανία, είπε ότι έχει προστατευθεί στα πλαίσια των Κανονισμών της ΕΕ ως προϊόν μοναδικό στην Κύπρο.
  • retail
  • Κύπρος
  • Πάφος
  • έκθεση
  • κρασί
  • ζιβανία
  • Κοίλη