Μειωμένη παρουσιάζεται η κίνηση στις ψαραγορές μετά την εορτή της Καθαράς Δευτέρας και οι επαγγελματίες του κλάδου αναμένουν την 25η Μαρτίου για να δουν κατά πόσο θα αναθερμανθεί το ενδιαφέρον των καταναλωτών. Σε δηλώσεις του στο Retail, o Διευθύνοντας Σύμβουλος της Blue Island Ιωάννης Κρεμμός ανέφερε ότι το μούδιασμα στην αγορά οφείλεται στις αυξήσεις στα καύσιμα και την ηλεκτρική ενέργεια που μειώνουν την οικονομική ευχέρεια των καταναλωτών, στις αυξήσεις στις τιμές των ψαριών, οι οποίες αναμένεται να αγγίξουν σταδιακά το 20%, αλλά και στην κακή ψυχολογική διάθεση του κόσμου, λόγω της εισβολής στην Ουκρανία. Πρόσθεσε επίσης ότι οι αυξήσεις στην τιμή των ψαριών, οφείλονται κυρίως στην άνοδο του κόστους στα ναύλα, στις αυξήσεις στις τροφές των ψαριών που ανέβηκαν κατά 20%, και στην γενική αύξηση του κόστους παραγωγής και λειτουργίας των επιχειρήσεων του κλάδου. Αναφορικά με τις προτιμήσεις των κυπρίων καταναλωτών, σε πωλήσεις προηγούνται η τσιπούρα, το λαβράκι, ο σολομός, το μπαρμπούνι και ακολουθούν τα εποχιακά ψάρια όπως η μαρίδα και η γόπα. Ο κ. Κρεμμός σημείωσε ότι η εταιρεία στέκεται δίπλα στους εργαζομένους αυτήν τη δύσκολη περίοδο και έχει προχωρήσει στην ανανέωση των συλλογικών τους συμβάσεων. Πρόσθεσε ότι για να ανταπεξέλθουν στους αναμενόμενους κραδασμούς της εισβολής στην Ουκρανία, η εταιρεία θα προβεί σε εξοικονόμηση κόστους διαχειριζόμενη καλύτερα τους υφιστάμενους πόρους.