Hospitality & Tourism
L'Enclume: Η εποχικότητα του χάρισε 3 αστέρια Michelin
L'Enclume: Η εποχικότητα του χάρισε 3 αστέρια Michelin
Έχουν περάσει δύο δεκαετίες από τότε που ο Simon Rogan άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του εστιατορίου L'Enclume, σε ένα πρώην σιδεράδικο, στο ιστορικό χωριό Lake District, του Cartmel και φέτος έγινε το πρώτο εστιατόριο στη βόρεια Αγγλία, που κερδίζει τρία αστέρια στον οδηγό του 2022 και μάλιστα την χρονιά που γιορτάζει την 20η επέτειό του. Το νέο τριάστερο εστιατόριο της Αγγλίας, με επικεφαλής τον σεφ Paul Burgalieres, αναγνωρίστηκε για το μενού του, που περιλαμβάνει αποκλειστικά εποχικά υλικά. Η farm-to-fork φιλοσοφία του περιλαμβάνει τη χρήση συστατικών, που συλλέγονται κυρίως από το ιδιόκτητο αγρόκτημα, που βρίσκεται ένα μίλι μακριά στην κοιλάδα Cartmel. Η διάκριση στον μπλε οδηγό Michelin για το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία έρχεται εννέα χρόνια, μετά τη βράβευσή του με δύο αστέρια και αποδεικνύει πως η επιμονή του Rogan παραμείνει πιστός στην αριστεία επιβραβεύτηκε. «Η κατάκτηση ενός τρίτου αστεριού ήταν πάντα στο μυαλό μας και είναι κάτι για το οποίο προσπαθούσαμε καθημερινά. Από τη σχολαστική δουλειά, που κάνουμε στη φάρμα μας, ως την προσήλωση στο να κάνουμε κάθε καλεσμένο να αισθάνεται όμορφα, από τη στιγμή που μπαίνει στο εστιατόριο μέχρι τη στιγμή που φεύγει», είπε ο σεφ.
  • Hospitality
  • διάκριση
  • L' Enclume
  • Michelin