Η σεφ Vicky Lau ανοίγει μπιστρό σόγιας στο Χονγκ Κονγκ
Η σόγια αποτελεί έναν πυλώνα για την ασιατική κουζίνα και κουλτούρα και η σεφ Vicky Lau, παρά τους τρέχοντες περιορισμούς της πανδημίας, άνοιξε στο Χονγκ Κονγκ ένα νέο εστιατόριο, αφιερωμένο στη σόγια και τις εκπληκτικές και άφθονες δυνατότητές της.
Πρόκειται για το Mora, που στις 28 θέσεις του παρουσιάζει μια γαλλοκινεζική κουζίνα, που αποτελεί από τις παλαιότερες γαστρονομικές παραδόσεις της Ασίας.
«Το τόφου, το τυρόπηγμα από φασόλια και άλλες τροφές που προέρχονται από σόγια ήταν πάντα αναπόσπαστο μέρος της διατροφής και της ανατροφής μου.
Ως σεφ, όσο περισσότερα μαθαίνω για τη σόγια, τόσο περισσότερο φαίνεται να την ερωτεύομαι.
Η εξερεύνηση της σόγιας ξεκίνησε στο Tate Dining Room το 2020, (το οποίο άνοιξε το 2012 και κατέχει 2 αστέρια Michelin), για το οποίο είχα συνεργαστεί με μερικούς από τους πιο ικανούς τεχνίτες του Χονγκ Κονγκ.
Στο Mora, πρόκειται να δημιουργήσω ένα εντελώς νέο είδος πιάτων, με βάση τη σόγια από όλα όσα έχω μάθει μέσα και έξω από την κουζίνα, γεφυρώνοντας συναισθήματα και αναμνήσεις με τεχνικές μαγειρικής εμπνευσμένες από μπιστρό», αναφέρει η σεφ Vicky Lau.
Το εστιατόριο στο soft opening σερβίρει ένα μοντέρνο γαλλικό κινέζικο μενού, με πιάτα που ξεφεύγουν από την παραδοσιακή μορφή και με συνειδητά επιλεγμένα συστατικά, σε μια προσπάθεια να ελαχιστοποιηθεί η σπατάλη φαγητού και να μειωθεί όσο το δυνατόν το αποτύπωμα του άνθρακα.
Το εστιατόριο δεν διαθέτει αποκλειστικά plant-based, vegetarian ή vegan πιάτα, αλλά θέλει να εκσυγχρονίσει τον τρόπο που οι άνθρωποι βλέπουν τη σόγια, σαν μια νόστιμη και θρεπτική τροφή και να την ανεβάσει σε σχέση με άλλα λιγότερο sustainable συστατικά, αποδεικνύοντας πως ένα πιάτο δεν χρειάζεται απαραίτητα το κρέας ή το ψάρι για να είναι νόστιμο.
Πηγή: Hotel & Restaurant Daily Ελλάδος