H κουζίνα της Ιβηρικής καλά κρατεί, όπως φάνηκε από τη φετινή απονομή του οδηγού Michelin 2022 για την Ισπανία και την Πορτογαλία, που πραγματοποιήθηκε στη Βαλένθια.
Ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι στα 31 ισπανικά εστιατόρια που απέσπασαν νέα αστέρια, δεν μπήκαν νέα εστιατόρια τριών αστέρων, υπήρξαν τέσσερα καινούργια διάστερα, ενώ για τα περισσότερα εστιατόρια, ήταν η πρώτη φορά.
Τα τέσσερα καινούργια διάστερα που φιγουράρουν στον παγκοσμίου φήμης οδηγό είναι: το «Amelia» του σεφ Paulo Airaudo στο Σαν Σεμπαστιάν, το «Voro» του Álvaro Salazar στη Μαγιόρκα, το εστιατόριο του Iván Cerdeño που φέρει το όνομα του στο Τολέδο και το καινούργιο «Smoked Room» στη Μαδρίτης του νεαρού σεφ Massimiliano Delle Vedove.
Ακόμα 27 εστιατόρια σε ολόκληρη την Ισπανία διακρίθηκαν με το πρώτο τους αστέρι, μαζί με πέντε καινούργια μονάστερα στην Πορτογαλία και ένα στην Ανδόρα.
Συνολικά, τα έντεκα τριάστερα εστιατόρια της Ισπανίας διατήρησαν και την διάκριση χωρίς απώλειες ή νέες προσθήκες, 40 εστιατόρια απέσπασαν δύο αστέρια, 211 διακρίθηκαν με ένα αστέρι, 29 με τον τίτλο Green Star για την πράσινη λειτουργία τους και 816 με τη διάκριση Bib Gourmand για την πολύ καλή σχέση ποιότητας/τιμής.
download PDF
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε ολόκληρο το Hospitality Newsletter
18/01/2022