Business Tech
20 νέες ψηφιακές υπηρεσίες εντός 2024
Δηλώσεις υφυπουργού ψηφιακής πολιτικής
20 νέες ψηφιακές υπηρεσίες εντός 2024

Εντός του 2024 θα παραδοθούν 20 νέες ψηφιακές υπηρεσίες, δήλωσε ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, Δρ Νικόδημος Δαμιανού σημειώνοντας παράλληλα ότι όσον αφορά την επέκταση των δικτύων οπτικών ινών, με κρατική επιδότηση, και την οικονομική στήριξη των νοικοκυριών για μετάβαση σε υψηλές ταχύτητες, στόχος είναι μέχρι το 2026 «η Κύπρος να γίνει η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που θα έχει πετύχει 100% πληθυσμιακή κάλυψη σε όλο το φάσμα της συνδεσιμότητας υπερ-υψηλών ταχυτήτων, κινητής και σταθερής».

Με άξονες την ψηφιακή πολιτική, την κυβερνοασφάλεια και την έρευνα και την καινοτομία, ο στόχος είναι η μετάβαση σε ένα «σύγχρονο ψηφιακό κράτος», ανέφερε ο κ. Δαμιανού στη συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του έργου του Υφυπουργείου κατά το πρώτο έτος διακυβέρνησης και των κύριων δράσεων που δρομολογούνται εντός του 2024.

Εντός του 2024, σύμφωνα με τον Υφυπουργό, θα παραδοθούν 20 νέες ψηφιακές υπηρεσίες, περιλαμβανομένων αιτήσεων για Έκδοση Πιστοποιητικών Στρατολογικής Κατάστασης και Έκδοση και Ανανέωση Δελτίου Ταυτότητας και Διαβατηρίου. Επιπρόσθετα, θα επεκταθεί το σύστημα των ΚΕΠ επιτρέποντας στον πολίτη να διευθετεί ηλεκτρονικά ραντεβού για όλες τις υπηρεσίες, αλλά και να εξυπηρετείται μέσω τηλεδιάσκεψης για αριθμό νέων υπηρεσιών.

Πηγή: ΚΥΠΕ